Kuntosalit Nurmes

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö pysyy terveenä, hänen täytyy saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä unta. Treenaaminen kuntosalilla on erinomainen tapa liikkua enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon harjoittaminen vakauttaa sinun hormonitoimintaa. Salilla voit treenata monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat kaikkein suosituimpia kuntosaliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi määrittää, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja miten painavilla painoilla treenaat.

Miten valita juuri sopiva kuntosali? Jokaisesta suurimmista kaupungeista löytyy useita erityyppisiä saleja. Osa näistä on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat tuntuvat olevan fitness-tyypeille tarkoitettuja paikkoja. Toisiin täytyy hankkia vuosidiili ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun taas muut salit myyvät sinulle kertakäyntejä ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat ja eläkeläiset saavat hyvän alennuksen.

Valinta tehdään monesti salin lokaation, kuukausimaksun sekä kuntosalilaitteiden kunnon perusteella. Jotkut arvostaa, jos salin yhteydessä on mahdollista varata lisäpalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Kuntoilua salilla

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan sijainti on selvästi tärkein asia. Kuntosalin pitää olla joko kodin, työmatkan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat aika laiskoja, koska he ydistävät saliharjoittelun tiiviisti arkielämään.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen viime vuosikymmenellä, koska aiemmin pääosa kuntosaleista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Näkyvimmät ketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Suurimmassa kasvuvauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka muuten on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia, jolla on yhteensä 21 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole yllätys, sillä nämä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Kuinka löytää sopivin Personal Trainer kaupungista Nurmes

Hyvän ja ammattitaitoisen Personal trainerin löytäminen on todella tärkeää, jos haluat saada kovia tuloksia aikaiseksi. Sinun ja Personal trainerin yhteisymmärrys on erittäin suuressa roolissa, koska oikean päämäärän löytäminen on valmentajan kriittisimpiä tehtäviä. PT:n on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, huoliasi sekä kroppaasi treeniohjelman rakentamisessa. Kaikista tärkeää on, että sinusta on kivaa kuntoilla koutsin kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä jättääksesi väliin tulevan rääkin.

Sopivalla ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjeet voi suunnitella yksinään tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun tueksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravinto-ohjelmassa tulet saamaan riittävästi energiaa ja sinulle tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Tarkasti mietitty ravinto-ohjelma varmistaa sen, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta olet energinen ja jaksat päivittäin toimia arjessa ja etkä väsähdä harjoittelun aikana välittömästi salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top