Kuntosalit Orimattila

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa ja unta. Salitreeni on mahtava tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon kehittäminen tasapainottaa hormonitasapainoa. Salilla voit treenata monipuolisesti. Lihasten vahvistaminen ja kasvattaminen, kaloreiden polttaminen, kropan kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat suosittuja saliohjelmia. Tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja kuinka painavilla painoilla harjoittelet.

Mieluisan salin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä kuntosalia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun määrä, sitoutumispakko, paikan sijainti sekä muut tukipalvelut, esimerkiksi personal trainer. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Monesti kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintatasoon vaikuttavat paljon kuntosalin oheispalvelut ja missä se sijaitsee. Lisäksi on vuorokauden ympäri avoinna olevia paikkoja, joissa voi käytännössä treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä kuntosalit usein tarjoavat pelkästään salin vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kuukausimaksuun ei siinä tapauksessa sisälly ohjattuja tunteja.

Treenaaminen salilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on merkitystä. Paikan ollessa asunnon lähistöllä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se salilla käyntiä. Kuntosalille tulee varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos sali sijaitsee työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Täällä on laaja valikoima kuntokeskuksia, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suurimpien yritysten mukana on paljon kotimaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin kuntosaliketju on SATS Elixia Finland. Tämän jälkeen tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kyseisistä firmoista on kasvanut kaikkein eniten ulkomaisella Fitness24seveni:lla. Isoimmat kuntosalipaikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on Suomen ylivoimainen kärkikaupunki. Tämän seuraajina tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Turku.

Löydä sopiva Personal Trainer kaupungista Orimattila

Kaikkein parhaan PT:n valinta on todella tärkeää, jos havittelet hyviä tuloksia. Sinun ja Personal trainerin yhteisymmärrys on erittäin suuressa osassa, koska yhteisen tavoitteen valinta on valmentajan olennaisimpia tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi sekä kehoasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Kaikista tärkeintä on, se että sinun mielestä on miellyttävää mennä treenaamaan koutsin kanssa, etkä heti keksi tekosyitä jättääksesi väliin tulevan rääkin.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjelman voi keksiä itse tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer suunnittelee toimivan ja tasokkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Laadukkaasti tehdyssä ravinto-ohjelmassa saat riittävästi energiaa sekä tarpeellisia ravinteita riittävän määrän. Oikein suunniteltu ravintosuunnitelma takaa sen, että syöt monipuolisesti sekä veren sokeritaso ei heittele. Näin jaksat jatkuvasti hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä harjoittelun aikana välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top