Kuntosalit Orivesi

Päivitetty: 17.1.2022

Kuntosaliharjoittelu on tärkeä osa hyenkilön hyvinvointia ja saliharjoittelu sopii hyvin nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen sinulla on mahdollista harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voidaan tehdä monipuolista treeniä ja vahvistaa jokaista kropan osa-aluetta. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja matalalla sykkeellä. Siihen sopii loistavasti treenit kevyillä käsipainoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Miten valita juuri passeli kuntosali? Useimmista kaupungista löytyy useita hyviä kuntokeskuksia. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti jotkin toiset enemmän fitness-tyypeille tarkoitettuja paikkoja. Toisiin sinun pitää tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut salit myyvät lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Myös opiskelijat että seniorit saavat edullisemman hinnan maksuista.

Päätös tehdään useimmiten salin sijainnin, hinnoittelun ja salilaitteiden tason pohjalta. Osa tykkää, jos salin yhteydessä on mahdollista ostaa lisäpalveluita (PT, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Punnerrukset kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Paikan sijaitessa asunnon lähellä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Salille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos sali on liikkumisen kannalta hyvällä paikalla.

Täällä on monia saliketjuja, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Kaikkein suurimpien kuntosaliketjujen joukossa on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Liikevaihdoltaan suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen perässä tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Edellämainituista yrityksistä on kasvanut kaikkein eniten ruotsalainen Fitness24seveni:lla. Suurimmatt kuntosalipaikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista selkeästi kärkikaupunki. Tämän seuraajina tulevat Vantaa, Tampere, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Orivesi

Halutessasi varmistua, että jokainen eri saliliike tulee varmasti tehtyä niin kuin pitää ja harjoittelusi kantaa hedelmää, niin kannattaa ehkä miettiä personal trainerin palkkaamista. Sinun ja PT:n välillä on kriittistä, että luotat omaa traineriasi täysin ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsempparina sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellinen ja oikea ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Suunnitelman voi suunnitella itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman harjoittelusi lisäksi. Oikeaoppisesti rakennetussa ravinto-ohjeessa tulet saamaan tarpeeksi energiaa ja tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Oikein mietitty ruokaohjelma varmistaa sen, että syöt monipuolisesti ja veren sokeritaso ei vaihtele liikaa. Tämän avulla olet energinen ja jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä treenatessa välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top