Kuntosalit Oulainen

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy terveenä, hänen on saatava riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä lepoa. Salitreeni on mahtava tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasapainottaa hormonitoimintaasi. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasten vahvistaminen ja kasvattaminen, rasvanpoltto, kropan kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat todella suosittuja kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, miten monta monella toistolla teet yhden sarjan ja miten raskailla painoilla harjoittelet.

Sopivan kuntosalin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden kunto, liittymismaksun määrä, sitoutumispakko, salin sijainti sekä lisäpalvelut, kuten hierojapalvelut. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille liikkuu noin 30-80e välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa paljon kuntosalin palvelut ja missä se sijaitsee. Lisäksi on 24/7 auki olevia saleja, joissa pystyy käydä mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset paikat usein tarjoavat vain itse salin vapaan käyttämisen edulliseen kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei siinä tapauksessa sisälly ohjattuja tunteja.

Harjoittelu kuntosalilla

Salin sijainnilla on väliä. Paikan sijaitessa kodin lähistöllä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, kun aiemmin lähes kaikki saleista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Näkyvimmät ketjut ovat SATS Elixia, Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvussa on ollut viime vuonna Fitness247, joka muuten on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia Finland, jolla on yhteensä 21 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Tämä ei ole jymy-yllätys, sillä kyseiset kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Valitse hyvä Personal Trainer kaupungista Oulainen

Jos sinä haluat varmistaa, että jokainen liike tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä treenisi tuottaa varmasti tulosta, niin on hyvä miettiä oman treenaajan ottamista. Muista, että yhteisessä tekemisessä on tärkeää, että kunnioitat personal traineriasi täysin ja teidän väliset henkilökemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjeet voi tehdä ihan itse tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer osaa suunnitella hyvän ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ravintosuunnitelman treenisi tueksi. Hyvin rakennetussa ravinto-ohjeessa sinä saat sopivasti energiaa ja tärkeitä ravinteita oikean määrän. Hyvin suunniteltu ruokaohjelma varmistaa myös, että saat ravinteita kattavasti sekä verensokeri ei heittele. Tämän avulla olet energinen ja jaksat päivittäin toimia arjessa ja etkä uuvu treenatessa helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top