Kuntosalit Outokumpu

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen ihmisen terveyttä ja treenaaminen sopii varmasti kaikenikäisille. Tavoitteistasi riippuen voit salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Kuntosalilla voidaan tehdä kaikenkattava treeni ja kehittää jokaista kropan osa-aluetta. Lihasharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy erinomaisessa kunnossa ja estää lihasten haurastumista. Rasvanpolttoa voi tehdä kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu loistavasti treenit kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kuntopyöräily.

Mieluisan salin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Tärkeitä kriteereitä salia kohtaan saattaa olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, liittymismaksun hinta, sitoutumispakko, kuntosalin sijainti ja muut mahdolliset palvelut, kuten personal trainer. Useimmille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille liikkuu noin 30 – 80 euron välillä. Hintaan vaikuttavat paljon kuntosalin palvelut ja sen sijainti. Nykyään on 24/7 auki olevia saleja, joissa pystyy käytännössä treenata mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset paikat yleensä tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käyttämisen halpaan kk-hintaan. Kk-korttiin ei silloin sisälly muita palveluja.

Kuntoilua salilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on väliä. Kuntosalin sijaitessa oman kodin lähistöllä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali on työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen tällä vuosituhannella, koska aikaisemmin suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Suurimmat kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Parhaassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen firma. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia Finland, jolla on yhteensä 21 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole ihme, sillä nämä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Löydä sopivin Personal Trainer kaupungista Outokumpu

Jos sinä haluat tietää, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä oikein ja harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin on suositeltavaa miettiä oman treenaajan valitsemista. Tässä yhteistyössä on tärkeää, että uskot valmentajaasi kympillä ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat toimivat yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Kun tankkaat niitä oikeita ravintoaineita on tärkeimpiä juttuja unelmien tavoittelemisessa. Viikottainen sokerin syönti pilaa kovankin harjoituksen aikaansaannoksen, joten on suositeltavaa miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohje tukea sinua tavoitellessasi unelmiesi kehoa. Sinun pitää tarkastaa, että kroppasi saa varmasti vähintään tarpeellisen määrän protskua, että lihaksesi voivat kehittyä. Tämän tueksi tarvitset riittävästi hiilihydraatteja, jotta sinulla on vaadittu määrä enrgiaa, kun olet menossa nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top