Kuntosalit Paimio

Päivitetty: 17.1.2022

Kuntosaliharjoittelu on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja salitreeni soveltuu mainiosti joka ikäiselle. Harjoitteluohjelmasta riippuen sinulla on mahdollista harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Kuntosalilla on mahdollista toteuttaa monipuolista treeniä ja kehittää jokaista kropan osa-aluetta. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi erinomaisessa kunnossa ja estää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän sopii mainiosti treenit kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Miten valita juuri passeli kuntosali? Useimmista suurimmista kaupungeista löytyy useita hyviä kuntokeskuksia. Osa näistä on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas toiset ovat enemmän painonnostajille suunnattuja paikkoja. Joihinkin pitää hankkia vuosidiili ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun vastaavasti muut kuntosalit myyvät kertakäyntejä ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että seniorit saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Valinta tehdään usein salin sijainnin, kuukausimaksun sekä salilaitteiden tason pohjalta. Jotkut arvostaa, jos kuntokeskuksesta voi varata oheispalveluita (PT, urheiluhieronta, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Lihastreeni kuntokeskuksessa

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Salin sijaitessa oman kodin lähettyvillä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Salille tulee mentyä helpommin ja useammin, jos kuntosali on arkimenojen kannalta hyvällä paikalla.

Suomessa on useita liikuntakeskuksia, joilla on tarjolla monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomessa suurimpien ketjujen mukana on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Suurin kuntosaliketju on SATS Elixia. Tämän perässä tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Edellämainituista yrityksistä kasvussa on ollut eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Isoimmat kuntosalipaikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Totutusti Helsinki on Suomen selvä ykkönen. Sen jälkeen tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Turku ja Pori.

Miten löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Paimio

Jos sinä haluat olla satavarma, että kaikki liikkeiden toistot tulee tehtyä täydellisesti ja treenisi tuottaa varmasti tulosta, niin on suositeltavaa ajatella personal trainerin valitsemista. Sinun ja PT:n välillä on kriittistä, että kunnioitat valmentajaasi täysin ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat toimivat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä tsempparina sinulle kunto-ohjelman aikana.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ruokailuohjelman voi keksiä itse tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa tehdä hyvän ja tasokkaan yksilöllisen ruokailuohjelman treenisi lisäksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravinto-ohjeessa tulet saamaan riittävästi energiaa ja sinulle tärkeitä ravinteita riittävästi. Hyvin suunniteltu ravinto-ohjelma varmistaa sen, että saat ravinteita kattavasti sekä sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta olet energinen ja jaksat jatkuvasti hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä treenatessa helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top