Kuntosalit Parainen

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen pysyy terveenä, hänen on saatava riittävä määrä ruokaa, liikuntaa sekä unta. Kuntosaliharjoittelu on mahtava tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihasten jatkuva treenaaminen tasapainottaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasmassan vahvistaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen harjoittelu ovat suosittuja kuntosaliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja miten painavilla painoilla treenaat.

Parhaan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan saattaa olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden taso, liittymismaksun määrä, mahdollinen määräaikaisuus, salin sijainti ja oheispalvelut, kuten hieronta. Useimmille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Monesti kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30-80e välillä. Hintaan vaikuttavat paljon sali oheispalvelut ja sen sijainti. Lisäksi on 24/7 avoinna olevia saleja, joissa pystyy käydä mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset salit usein tarjoavat vain itse salin vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Jäsenyyteen ei tällöin sisälly ohjattuja tunteja.

Treenaaminen salilla

Gallupin mukaan sijainti on selkeästi merkittävin asia. Kuntokeskuksen täytyy sijaita joko lähellä kotia, olla työpaikan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat sen verran mukavuudenhaluisia, että he haluavat yhdistää salilla käynnin läheisesti arkielämään.

Kuntosaliketjut ovat ottaneet haltuunsa Etelä-Suomen tällä vuosituhannella, koska aiemmin suurin osa saleista oli yksityisiä yrityksiä. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia Finland, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen yritys. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia Finland, joka omistaa yhteensä 21 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole mikään yllätys, koska samat kaupungit ovat Suomen suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Miten löytää itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Parainen

Jos sinä haluat varmistua, että jokainen eri saliliike tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä harjoittelusi parantaa vartaloasi, niin sinun kannattaa ajatella oman treenaajan valitsemista. Sinun ja PT:n yhteistyössä on kriittistä, että uskot omaa traineriasi sataprosenttisesti ja teillä henkilökemiat toimii keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Kun syöt välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita unelmien tavoittelemisessa. Jokapäiväinen herkkujen syönti tuhoaa kovankin salikäynnin aikaansaannoksen, joten on suositeltavaa miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohjelma olla sinulle avuksi tavoitellessasi unelmiesi kroppaa. Sinun on hyvä selvittää, että kroppasi saa ihan varmasti riittävästi protskua, että lihakset pystyvät kehittymään. Tämän lisäksi tarvitset riittävästi hiilareita, jotta kehossasi on riittävästi polttoainetta, kun olet menossa kuntoilemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top