Kuntosalit Parkano

Päivitetty: 17.1.2022

Kuntosaliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön hyvinvointia ja treenaaminen sopii varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen voit salitreenin avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voi tehdä kaikenkattava treeni ja treenata jokaista kropan osaa. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa kunnossa ja estää lihasten haurastumista. Rasvaa voi polttaa aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu mainiosti treenit kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kuntopyöräily.

Miten löytää juuri sopiva kuntosali? Jokaisesta Suomen kaupungista löytyy hyvinkin erilaisia saleja. Useimmat muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset enemmän voimamiehille tarkoitettuja saleja. Joihinkin täytyy hankkia vuosidiili ja maksaa kiinteää kuukausimaksua, kun taas muut kuntosalit tarjoavat sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat ja seniorit saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Valinta tehdään usein sijainnin, kuukausikustannusten ja laitteiden kunnon perusteella. Jotkut arvostaa, jos kuntokeskuksesta voi varata lisäpalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna täytyy löytyä.

Harjoittelu kuntosalilla

Tutkimuksen mukaan sijainti on selkeästi tärkein tekijä. Kuntokeskuksen pitää sijaita joko kodin, työpaikan, kaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat aika laiskoja, koska suomalaiset ydistävät salitreenin läheisesti arkielämään.

Meillä Suomessa on paljon kuntokeskuksia, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suurimpien kuntosaliketjujen joukossa on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy. Tämän perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kyseisistä yrityksistä kasvua on ollut kaikkein eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Isoimmat paikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on kaupungeista selkeästi ykkönen. Sen jälkeen tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Löydä itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Parkano

Kaikkein parhaan PT:n löytäminen on hyvin tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia. Sinun ja valmentajan välinen yhteisymmärrys on tärkeässä osassa, koska yhteisen päämäärän valinta on valmentajan kriittisimpiä tehtäviä. Valmentajan on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi sekä kehoasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Tässä merkittävää on, että sinun mielestä on kivaa harjoitella koutsin kanssa, etkä heti keksi kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi seuraavan harjoittelukerran.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjelman voi tehdä ihan itse tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun lisäksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravinto-ohjeessa tulet saamaan sopivan määrän energiaa ja tarpeellisia ravinteita oikean määrän. Tarkasti mietitty ravinto-ohjelma takaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Tämän avulla olet energinen ja jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top