Kuntosalit Pieksämäki

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön hyvinvointia ja treenaaminen soveltuu hyvin kaikenikäisille. Tavoitteistasi riippuen sinulla on mahdollista harjoittelun avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa rasvaa. Salilla voi tehdä kaikenkattava treeni ja kehittää jokaista kropan osaa. Lihastreeni pitää lihaksesi erinomaisessa iskussa ja vähentää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisesti eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän soveltuu hyvin harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Sopivan salin löytäminen voi joskus tuottaa tuskaa. Tärkeitä asioita salia kohtaan voi olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden taso, liittymismaksun suuruus, määräaikaisuus, salin sijainti ja oheispalvelut, kuten hieronta. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille liikkuu noin 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttaa suuresti kuntosalin palvelut ja sijainti. Nykyisin on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa on mahdollista harjoitella ihan milloin vain. Tämän tyyliset kuntosalit usein tarjoavat itse kuntosalin vapaan käyttämisen edulliseen kk-hintaan. Kuukausikorttiin ei silloin sisälly muita palveluja.

Kuntoilua salilla

Tilastojen mukaan sijainti on selkeästi merkittävin tekijä. Salin täytyy sijaita joko kodin, työmatkan, kaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomalaiset ovat melko laiskoja, että suomalaiset liittävät salilla käynnin läheisesti arkielämään.

Meillä Suomessa on laaja valikoima liikuntakeskuksia, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Kaikkein suurimpien yritysten mukana on useita kotimaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Näistä firmoista kasvussa on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suurimmatt paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista ylivoimainen kärkikaupunki. Helsingin seuraajina tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Valitse paras Personal Trainer kaupungista Pieksämäki

Hyvän ja ammattitaitoisen Personal trainerin löytäminen on erityisen tärkeää, jos haluat saada kovia tuloksia salilla. Sinun ja valmentajan välinen henkilökemia on erittäin suuressa osassa, koska oikean tavoitteen löytäminen on personal trainerin tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi sekä kehoasi saliohjelman rakentamisessa. Kaikkein merkittävää on, että mielestäsi on mukava mennä treenaamaan valmentajan kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain välttääksesi seuraavan treenin.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Ravinto-ohjeet voi tehdä itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer osaa suunnitella hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun lisäksi. Laadukkaasti luodussa ravinto-ohjeessa saat sopivasti energiaa sekä tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Oikein mietitty ravinto-ohje takaa sen, että syöt monipuolisesti ja veren sokeritaso ei heittele. Tämän avulla sinulla riittää energiaa päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä treenatessa välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top