Kuntosalit Pietarsaari

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa sekä unta. Saliharjoittelu on mahtava tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasoittaa sinun hormonitoimintaa. Salilla voit harjoitella monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen ja kasvattaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat todella suosittuja kuntosaliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja treeniohjelma määrittää, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla harjoittelet.

Sopivan kuntosalin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Tärkeitä asioita kuntosalia kohtaan saattaa olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausikortin suuruus, määräaikaisuus, paikan sijainti ja lisäpalvelut, esimerkiksi personal trainer. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Usein kuukausikortin hinta salille vaihtelee suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttavat paljon sali palvelut ja sen sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri auki olevia paikkoja, joissa on mahdollista käytännössä treenata ihan milloin vain. Tämän tyyliset kuntosalit pääsääntöisesti tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Kk-korttiin ei siinä tapauksessa sisälly oheispalveluita.

Punnerrukset salilla

Tilastojen mukaan kuntosalin sijainti on ylivoimaisesti tärkein asia. Kuntosalin täytyy sijaita joko kodin, työpaikan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat aika mukavuudenhaluisia, koska suomalaiset haluavat yhdistää salitreenin tiiviisti arkeen.

Meillä Suomessa on useita saliketjuja, joilla on tarjolla monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomen isoimpien ketjujen mukana on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy. Tämän perässä tulevat Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Näistä firmoista kasvua on ollut kaikkein eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Suomen suurimmat kuntosalipaikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista selkeästi kärkikaupunki. Tämän jälkeen tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu sekä Turku ja Pori.

Valitse hyvä Personal Trainer kaupungista Pietarsaari

Kaikkein parhaan salivalmentajan löytäminen on hyvin tärkeää, jos haluat saada erinomaisia tuloksia. Sinun ja valmentajan välinen henkilökemia on erittäin suuressa osassa, koska oikean päämäärän kartoittaminen on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Valmentajan on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, murheitasi ja kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Kaikkein tärkeintä on, se että sinun mielestä on kivaa kuntoilla personal trainerin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä jättääksesi väliin seuraavan rääkin.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Kun laitat suuhusi välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita omien tavoitteiden tavoittelemisessa. Päivittäinen herkuttelu tuhoaa kovankin harjoituksen lopputuloksen, joten voi olla hyvä miettiä voisiko sinulle yksilöity ravintosuunnitelma auttaa sinua matkalla kohti kauniimpaa vartaloa. Sinun on hyvä varmistaa, että kehosi saa varmasti sopivan määrän protskua, että lihakset voivat kehittyä. Sen ohessa sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, jotta kroppasi saa vaadittu määrä enrgiaa, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top