Kuntosalit Porvoo

Päivitetty: 17.1.2022

Kuntosaliharjoittelu on tärkeä osa ihmisen terveyttä ja saliharjoittelu sopii hyvin kaikenikäisille. Treenaamisen tyylistä riippuen pystyt harjoittelun avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Salilla on mahdollista toteuttaa treenin monipuolisesti ja vahvistaa jokaista vartalon osaa. Lihastreeni pitää lihaksesi hyvässä iskussa ja vähentää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisesti eli tekemällä pitkiä sarjoja matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu erinomaisesti harjoittelu kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Parhaan kuntosalin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Tärkeitä asioita salia kohtaan saattaa olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden kunto, liittymismaksun hinta, sitoutumispakko, paikan sijainti sekä oheispalvelut, esimerkiksi PT. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille vaihtelee noin 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti sali palvelut ja sen sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri avoinna olevia saleja, joissa pystyy treenata ihan milloin vain. Tämän tyyliset kuntosalit yleensä tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Jäsenyyteen ei siinä tapauksessa sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Lihastreeni kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin sijaitessa oman kodin lähistöllä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Salille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee arkimenojen kannalta hyvässä paikassa.

Täällä on monia saliketjuja, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Kaikkein suurimpien ketjujen mukana on useita suomalaisia sekä ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Liikevaihdoltaan suurin yritys on Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kyseisistä firmoista kasvussa on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Suomen suurimmat paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista selvä kärkikaupunki. Helsingin jälkeen tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Porvoo

Jos sinä haluat varmistua, että kaikki liikkeiden toistot tulee varmasti tehtyä niin kuin pitää sekä vaivannäkösi kantaa hedelmää, niin kannattaa ehkä ajatella personal trainerin valitsemista. Sinun ja PT:n yhteisessä tekemisessä on kriittistä, että uskot omaa traineriasi sataprosenttisesti ja teidän väliset henkilökemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsempparina sinulle saliohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja treeniin salilla

Ravinto-ohjelman voi suunnitella yksinään tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer rakentaa hyvän ja tasokkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman treenisi tueksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravintosuunnitelmassa saat riittävästi energiaa ja tarpeellisia ravintoaineita riittävän määrän. Hyvin suunniteltu ravinto-ohje varmistaa sen, että syöt monipuolisesti ja veren sokeritaso ei heittele. Näin sinä jaksat jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsy harjoittelun aikana välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top