Kuntosalit Pudasjärvi

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Salitreeni on erinomainen tapa liikkua enemmän tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon harjoittaminen tasoittaa hormonitoimintaasi. Kuntosalilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Lihasmassan kasvattaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen harjoittelu ovat kaikkein suosituimpia harjoittelumuotoja. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi määrittää, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla harjoittelet.

Kuinka valita juuri sopiva kuntosali? Kaikista kaupungista löytyy monia hyviä kuntosaleja. Osa näistä muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on tuntuvat olevan voimamiehille tarkoitettuja saleja. Toisiin sinun pitää sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun taas muut kuntosalit myyvät kertakäyntejä ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että seniorit pääsevät alennuksella treenaamaan.

Viimekädessä päätös tehdään usein salin lokaation, kuukausikustannusten sekä laitteiden tason pohjalta. Osa arvostaa, jos samasta paikasta voi saada lisäpalveluita (personal trainer, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Treenaaminen kuntosalilla

Salin sijainnilla on väliä. Paikan sijaitessa kodin lähellä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Kuntosalille tulee mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos kuntosali sijaitsee arjen menojen suhteen hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat vallanneet Suomen tällä vuosituhannella, kun aikaisemmin lähes kaikki kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Kaikkein isoimmat ketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuonna Fitness24seven, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on Elixia, joka omistaa yli 20 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole mikään ihme, koska samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Valitse sopiva Personal Trainer kaupungista Pudasjärvi

Hyvän ja ammattitaitoisen salivalmentajan löytäminen on erityisen tärkeää, jos havittelet erinomaisia tuloksia salilla. Sinun sekä personal trainerin välinen henkilökohtainen kemia on tärkeässä osassa, koska yhteisen tavoitteen valinta on PT:n olennaisimpia tehtäviä. Personal trainerin on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi sekä kehoasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Yhteistyössä tärkeintä on, että mielestäsi on kivaa mennä treenaamaan valmentajan kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä viikottain jättääksesi väliin tulevan rääkin.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Se, että laitat suuhusi niitä oikeita ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja tavoitteiden saavuttamisessa. Viikottainen herkkujen syönti tuhoaa hyvänkin harjoituksen lopputuloksen, joten on suositeltavaa ajatella voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohje tukea sinua tavoitellessasi kauniimpaa kroppaa. Sinun on hyvä tarkastaa, että kroppasi saa ihan varmasti riittävästi protskua, että lihakset voivat kehittyä. Sen ohessa sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy riittävästi enrgiaa, kun olet menossa harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top