Kuntosalit Pyhäjärvi

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Kuntosaliharjoittelu on loistava tapa urheilla enemmän tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Lihasten harjoittaminen tasoittaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasmassan treenaaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat suosittuja kuntosalitreenejä. Tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja miten painavilla painoilla harjoittelet.

Kivan kuntosalin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Tärkeitä vaikuttavia asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin hinta, mahdollinen määräaikaisuus, salin sijainti sekä muut mahdolliset palvelut, kuten hierojapalvelut. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Monesti kuukausikortin hinta salille liikkuu noin 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kuntosalin palvelut ja sen sijainti. Nykyisin on 24/7 avoinna olevia saleja, joissa on mahdollista käydä juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä salit pääsääntöisesti tarjoavat itse salipuolen vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kuukausikorttiin ei silloin sisälly oheispalveluita.

Harjoittelu salilla

Salin sijainnilla on merkitystä. Salin ollessa kodin lähellä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Salille tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos treenipaikka sijaitsee liikkumisen kannalta hyvässä paikassa.

Meillä Suomessa on useita kuntokeskuksia, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Suomen isoimpien yritysten mukana on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia salifirmoja. Suurin kuntosaliketju on SATS Elixia Finland. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja EasyFit.

Kyseisistä firmoista kasvussa on ollut eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Isoimmat paikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on kaupungeista selvä kärkikaupunki. Sen jälkeen tulevat Vantaa, Tampere, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Löydä paras Personal Trainer kaupungista Pyhäjärvi

Hyvän ja ammattitaitoisen salivalmentajan löytäminen on todella tärkeää, jos havittelet hyviä tuloksia. Sinun sekä Personal trainerin yhteisymmärrys on erittäin suuressa osassa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän kartoittaminen on valmentajan tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi ja kehoasi saliohjelman suunnittelemisessa. Tässä merkittävää on, että sinun mielestä on miellyttävää mennä harjoittelemaan valmentajan kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan harjoittelukerran.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjeet voi suunnitella itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa tehdä hyvän ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ruokailuohjelman harjoittelusi rinnalle. Laadukkaasti rakennetussa ravinto-ohjelmassa sinä saat riittävästi energiaa ja sinulle tärkeitä ravinteita riittävän määrän. Oikein suunniteltu ravinto-ohje takaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita kattavasti ja sokeriarvot ei heittele. Näin sinä jaksat jatkuvasti hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top