Kuntosalit Raahe

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö voi hyvin, hänen täytyy saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa sekä unta. Treenaaminen kuntosalilla on erinomainen tapa lisätä liikuntaa normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon harjoittaminen tasapainottaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat kaikkein suosituimpia kuntosaliohjelmia. Tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka painavilla painoilla treenaat.

Kivan kuntosalin löytäminen voi joskus tuottaa tuskaa. Tärkeitä vaikuttavia asioita salia kohtaan saattaa olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, liittymismaksun suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, salin sijainti sekä oheispalvelut, esimerkiksi hieronta. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30 – 80 euron välillä. Hintaan vaikuttavat paljon kyseisen paikan palvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on 24/7 auki olevia paikkoja, joissa on mahdollista käydä mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset kuntosalit pääsääntöisesti tarjoavat vain itse salin vapaan käyttämisen halpaan kk-hintaan. Kk-korttiin ei siinä tapauksessa sisälly muita palveluja.

Treenaaminen kuntosalilla

Tutkimuksen mukaan salin sijainti on selkeästi merkittävin tekijä. Kuntokeskuksen pitää sijaita joko kodin, työmatkan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomalaiset ovat melko mukavuudenhaluisia, että suomalaiset ydistävät saliharjoittelun tiiviisti arkeen.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet Etelä-Suomen viime vuosikymmenellä, kun aikaisemmin pääosa kuntoilupaikoista oli yksityisomistuksessa. Näkyvimmät kuntokeskukset ovat SATS Elixia Finland, Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja EasyFit.

Suurimmassa vauhdissa on ollut viime vuonna Fitness247, joka muuten on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on Elixia, jolla on yhteensä 21 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Se ei ole ihme, koska kyseiset kaupungit ovat Suomen suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Valitse sopivin Personal Trainer kaupungista Raahe

Sinulle sopivimman Personal trainerin löytäminen on todella tärkeää, jos havittelet kovia tuloksia salilla. Sinun ja personal trainerin välinen henkilökemia on erittäin suuressa roolissa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän kartoittaminen on PT:n olennaisimpia tehtäviä. Personal trainerin on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, murheitasi ja kroppaasi saliohjelman rakentamisessa. Kaikista tärkeintä on, se että mielestäsi on miellyttävää kuntoilla valmentajan kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen kaikenlaisia mahdollisia esteitä jättääksesi väliin seuraavan harjoittelukerran.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Ruokailuohjelman voi suunnitella yksinään tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer tekee toimivan ja laadukkaan henkilökohtaisen ravintosuunnitelman harjoittelusi rinnalle. Hyvin suunnitellussa ravinto-ohjeessa tulet saamaan riittävästi energiaa sekä sinulle tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Tarkasti rakennettu ruokaohjelma varmistaa myös, että syöt monipuolisesti sekä verensokeri ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta jaksat jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsy harjoittelun aikana välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top