Kuntosalit Rauma

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeää ajatellen sinun terveyttä ja salitreeni sopii hyvin kaikenikäisille. Harjoitteluohjelmasta riippuen pystyt harjoittelun avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Salilla voi tehdä treenin monipuolisesti ja treenata jokaista vartalon osaa. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi erinomaisessa kunnossa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisesti eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Siihen sopii loistavasti treenit kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai esimerkiksi kuntopyörän polkeminen.

Parhaan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Tärkeitä kriteereitä kuntosalia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, liittymismaksun hinta, mahdollinen sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti ja muut mahdolliset palvelut, kuten personal trainer. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuntosalin kuukausimaksu liikkuu noin 30-80 €:n välillä. Hintatasoon vaikuttavat paljon kyseisen paikan palvelut ja sen sijainti. Nykyisin on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa pystyy käytännössä treenata mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset kuntosalit pääsääntöisesti tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käyttämisen edulliseen kk-hintaan. Jäsenyyteen ei siinä tapauksessa sisälly ohjattuja tunteja.

Harjoittelu kuntokeskuksessa

Salin sijainnilla on väliä. Salin sijaitessa kodin lähistöllä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa tämä salilla käyntiä. Salille tulee mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali on työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat valloittaneet suurimmat kaupungit tällä vuosituhannella, kun ennen pääosa saleista oli yksityisiä yrityksiä. Suurimmat kuntokeskukset ovat SATS Elixia, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Suurimmassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen firma. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia, joka omistaa yhteensä 21 toimipistettä Etelä-Suomessa. Tämä ei ole mikään yllätys, koska samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Etsi hyvä Personal Trainer kaupungista Rauma

Halutessasi varmistua, että kaikki liikkeet tulee varmasti tehtyä oikein sekä vaivannäkösi tuottaa tuloksia, niin kannattaa ehkä ajatella personal trainerin valitsemista. Tässä välillä on kriittistä, että uskot valmentajaasi täysin ja teillä kemiat toimivat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjelman voi suunnitella yksinään tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer rakentaa toimivan ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman harjoittelusi lisäksi. Oikeaoppisesti rakennetussa ravinto-ohjeessa saat tarpeeksi energiaa ja sinulle tärkeitä ravinteita riittävästi. Oikein mietitty ruokaohjelma varmistaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä verensokeri ei heittele. Näiden asioiden ansiosta jaksat jatkuvasti hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top