Kuntosalit Riihimäki

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Treenaaminen kuntosalilla on mahtava tapa lisätä liikuntaa arjen hyötyliikunnan tueksi. Lihasten jatkuva treenaaminen tasapainottaa hormonitoimintaasi. Kuntosalilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Lihasten vahvistaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat kaikkein suosituimpia harjoittelumuotoja. Tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla harjoittelet.

Mieluisan salin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä salia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, liittymismaksun suuruus, määräaikaisuus, fasiliteettien sijainti sekä muut mahdolliset palvelut, kuten personal trainer. Useimmille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti kuntosalin palvelut ja sijainti. Lisäksi on vuorokauden ympäri avoinna olevia saleja, joissa pystyy käydä ihan milloin vain. Tämän tyyliset kuntoilupaikat pääsääntöisesti tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käyttämisen halpaan kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei siinä tapauksessa sisälly muita palveluja.

Kuntoilua salilla

Salin sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin ollessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee arjen menojen suhteen hyvässä paikassa.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen tällä vuosituhannella, kun ennen lähes kaikki kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia Finland, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka on ruotsalainen ketju. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on Elixia, jolla on enemmän kuin 20 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole mikään jymy-yllätys, koska nämä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Etsi hyvä Personal Trainer kaupungista Riihimäki

Jos sinä haluat olla satavarma, että kaikki liikkeiden toistot tulee tehtyä niin kuin pitää ja treenisi parantaa vartaloasi, niin on hyvä ajatella oman treenaajan ottamista. Sinun ja valmentajan välisessä välillä on tärkeää, että luotat personal traineriasi kympillä ja sinun ja valmentajan väliset kemiat toimivat keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Suunnitelman voi suunnitella ihan itse tai sen voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer suunnittelee hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Oikeaoppisesti rakennetussa ravinto-ohjelmassa saat riittävästi energiaa ja tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Tarkasti suunniteltu ravinto-ohje varmistaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti ja veren sokeritaso ei heittele. Tämän avulla sinulla riittää energiaa päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä harjoittelun aikana helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top