Kuntosalit Saarijärvi

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa hyenkilön terveyttä ja kuntosaliharjoittelu sopii hyvin kaikenikäisille. Tavoitteistasi riippuen voit harjoittelun avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voidaan tehdä kaikenkattava treeni ja kehittää jokaista vartalon osaa. Lihastreeni pitää lihaksesi hyvässä iskussa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia alle 140:n sykkeellä. Siihen sopii loistavasti treenit kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai vaikka kuntopyöräily.

Mieluisan kuntosalin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Kaikkein kriittisimpiä asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausi- tai kertamaksun määrä, mahdollinen sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti ja oheispalvelut, esimerkiksi hieronta. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu noin 30-80e välillä. Hintaan vaikuttavat suuresti sali oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia saleja, joissa pystyy harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä kuntosalit yleensä tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Kk-korttiin ei silloin sisälly muita palveluja.

Lihastreeni kuntosalilla

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan kuntosalin sijainti on ylivoimaisesti merkittävin asia. Kuntosalin pitää sijaita joko kodin, työmatkan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat aika mukavuudenhaluisia, koska suomalaiset haluavat liittää salilla käynnin läheisesti arkirutiineihin.

Kuntosaliketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen tällä vuosituhannella, koska aiemmin suurin osa saleista oli yksityisiä yrityksiä. Kaikkein isoimmat kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Parhaassa kasvussa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka on ruotsalainen yritys. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on Elixia, joka omistaa yhteensä 21 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tämä ei ole mikään ihme, sillä samat kaupungit ovat Suomen suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Löydä itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Saarijärvi

Halutessasi olla varma, että jokainen liike tulee tehtyä oikein sekä vaivannäkösi tuottaa tuloksia, niin sinun kannattaa ajatella oman treenaajan palkkaamista. Tässä yhteistyössä on kriittistä, että kunnioitat valmentajaasi sataprosenttisesti ja teillä kemiat toimii keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Se, että tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita tavoitteiden saavuttamisessa. Päivittäinen herkkujen syönti tuhoaa hyvänkin salikäynnin tuloksen, joten voi olla hyvä ajatella voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohje auttaa sinua matkalla kohti unelmiesi kroppaa. Sinun on hyvä selvittää, että saat varmasti riittävän määrän protskua, että lihakset voivat kehittyä. Sen ohessa tarvitset riittävästi hiilareita, että kehossasi on vaadittu määrä polttoainetta, kun olet menossa harjoittelemaan salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top