Kuntosalit Salo

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa hyenkilön hyvinvointia ja treenaaminen käy mainiosti kaikenikäisille. Kuntosalitreenityypistä riippuen pystyt harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Kuntosalilla pystyy tekemään kaikenkattava treeni ja treenata jokaista vartalon osaa. Lihastreeni pitää lihaksesi erinomaisessa iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisella treenillä eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän sopii mainiosti harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai vaikka kuntopyöräily.

Miten valita juuri sopiva kuntosali? Kaikista kaupungista löytyy useita erityyppisiä saleja. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti jotkin toiset tuntuvat olevan painonnostajille tarkoitettuja paikkoja. Joihinkin sinun täytyy hankkia vuosidiili ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun taas muut kuntosalit tarjoavat sinulle lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Myös opiskelijat ja seniorit saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Viimekädessä päätös tehdään usein kuntosalin sijainnin, hinnoittelun sekä laitteiden kunnon perusteella. Osa tykkää, jos kuntokeskuksesta on mahdollista saada lisäpalveluita (PT, urheiluhieronta, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna täytyy löytyä.

Lihastreeni kuntokeskuksessa

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Paikan ollessa kodin lähistöllä tai vaikkapa työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos sali on liikkumisen kannalta hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, koska aiemmin pääosa kuntosaleista oli yhden paikan pienyrityksiä. Kaikkein isoimmat kuntokeskukset ovat SATS Elixia Finland, Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut viime vuosina Fitness247, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia Finland, jolla on yhteensä 21 toimipistettä Etelä-Suomessa. Se ei ole ihme, sillä nämä samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Etsi sopiva Personal Trainer kaupungista Salo

Jos haluat tietää, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä täydellisesti sekä harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin sinun kannattaa miettiä oman valmentajan valitsemista. Muista, että yhteisessä tekemisessä on kriittistä, että luotat omaa traineriasi kympillä ja teillä kemiat osuvat yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Se, että tankkaat niitä oikeita ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja omien unelmien tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkkujen syönti tuhoaa kovankin harjoituksen tuloksen, joten kannattaa miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravintosuunnitelma tukea sinua tavoitellessasi unelmiesi kehoa. Sinun täytyy varmistaa, että syöt ihan varmasti riittävästi protskua, että lihakset voivat kasvaa. Sen ohessa tarvitset sopivasti hiilareita, että kropastasi löytyy vaadittu määrä polttoainetta, kun olet menossa nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top