Kuntosalit Sastamala

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö voi hyvin, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa ja unta. Salitreeni on loistava tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon jatkuva treenaaminen vakauttaa hormonitasapainoa. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat suosittuja kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja miten raskailla painoilla treenaat.

Mieluisan salin löytäminen saattaa joskus tuntua vaikealta. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan voivat olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden taso, liittymismaksun määrä, mahdollinen sitoutumispakko, kuntosalin sijainti sekä oheispalvelut, kuten personal trainer. Useimmille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Usein kuntosalin kuukausimaksu liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttavat paljon kuntosalin oheispalvelut ja sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri avoinna olevia saleja, joissa pystyy käydä ihan milloin vain. Tällaiset paikat pääsääntöisesti tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käyttämisen halvalla kuukausihinnalla. Kuukausimaksuun ei tällöin sisälly oheispalveluita.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Salin sijainnilla on tärkeä merkitys. Salin ollessa kodin lähettyvillä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Salille tulee varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee liikkumisen kannalta hyvällä paikalla.

Täällä on useita kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Kaikkein suurimpien kuntosaliketjujen joukossa on paljon suomalaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdoltaan suurin kuntosaliketju on SATS Elixia. Tämän perässä tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Edellämainituista firmoista kasvua on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suurimmatt kuntosalipaikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on näistä selkeästi kärkikaupunki. Sen seuraajina tulevat Espoo, Tampere, Oulu sekä Turku ja Pori.

Etsi sopivin Personal Trainer kaupungista Sastamala

Kaikkein parhaan PT:n valinta on erityisen tärkeää, jos tavoittelet hyviä tuloksia aikaiseksi. Sinun sekä valmentajan välinen henkilökemia on tärkeässä osassa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen löytäminen on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, huoliasi sekä kehoasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Tässä merkittävää on, se että mielestäsi on miellyttävää harjoitella valmentajan kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä jättääksesi väliin seuraavan rääkin.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Jos tankkaat tärkeimpiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita omien tavoitteiden saavuttamisessa. Päivittäinen sokerin syönti pilaa kovankin harjoituksen aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä miettiä voiko sinulle tehty yksilöity ravintosuunnitelma tukea sinua tavoitellessasi kauniimpaa vartaloa. Sinun täytyy tarkastaa, että kroppasi saa ihan varmasti sopivan määrän protskua, että lihakset pystyvät kasvamaan. Kaiken ohessa sinun pitää saada sopivasti hiilihydraatteja, jotta kropastasi löytyy riittävästi polttoainetta, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top