Kuntosalit Savonlinna

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa sekä unta. Salitreeni on mahtava tapa liikkua enemmän normaalin hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasapainottaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla voit treenata monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat suosittuja harjoittelumuotoja. Tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, miten monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla treenaat.

Sopivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuntua vaikealta. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin hinta, mahdollinen määräaikaisuus, salin sijainti ja oheispalvelut, esimerkiksi PT. Useimmille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Usein kuukausikortin hinta salille liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttavat paljon sali palvelut ja missä se sijaitsee. Nykyisin on 24/7 avoinna olevia kuntosaleja, joissa voit käydä juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä kuntosalit yleensä tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käyttämisen edulliseen kk-hintaan. Jäsenyyteen ei siinä tapauksessa sisälly oheispalveluita.

Harjoittelu salilla

Tilastojen mukaan sijainti on selkeästi tärkein tekijä. Salin täytyy sijaita joko kodin, työmatkan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat melko mukavuudenhaluisia, koska he liittävät salilla käynnin tiiviisti arkielämään.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Etelä-Suomen viime vuosikymmenellä, kun ennen sitä lähes kaikki kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Suurimmat ketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on Elixia, jolla on yli 20 toimipistettä Etelä-Suomessa. Se ei ole ihme, sillä nämä samat kaupungit ovat Suomen suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Etsi sopivin Personal Trainer kaupungista Savonlinna

Jos haluat tietää, että jokainen liike tulee tehtyä oikein sekä treenisi kantaa hedelmää, niin on suositeltavaa miettiä personal trainerin valintaa. Sinun ja valmentajan välisessä yhteisessä tekemisessä on tosi tärkeää, että uskot personal traineriasi täysin ja teidän väliset kemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Se, että tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on tärkeimpiä asioita omien tavoitteiden saavuttamisessa. Viikottainen sokerin syönti pilaa kovankin salikäynnin lopputuloksen, joten kannattaa ajatella voisiko sinulle yksilöity ravinto-ohje tukea sinua tavoitellessasi lihaksikkaampaa kroppaa. Sinun pitää seurata, että saat varmasti riittävän määrän proteiinia, että lihakset pystyvät kasvamaan. Kaiken lisäksi sinun pitää saada sopivasti hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy vaadittu määrä polttoainetta, kun olet menossa harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top