Kuntosalit Somero

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeä osa hyenkilön terveyttä ja kuntosaliharjoittelu sopii mainiosti joka ikäiselle. Tavoitteistasi riippuen sinulla on mahdollista harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voidaan tehdä treenin monipuolisesti ja treenata jokaista vartalon osaa. Voimaharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy loistavassa kunnossa ja vähentää lihasten haurastumista. Rasvanpolttoa voi tehdä kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu loistavasti harjoittelu kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Kivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voivat olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun määrä, sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti sekä oheispalvelut, kuten personal trainer. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Monesti kuukausikortin hinta salille liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttavat paljon kuntosalin palvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia kuntosaleja, joissa pystyy treenata ihan milloin vain. Tämän tyyliset kuntoilupaikat yleensä tarjoavat pelkästään salin vapaan käyttämisen halvalla kuukausihinnalla. Kk-korttiin ei silloin sisälly ohjattuja tunteja.

Harjoittelu salilla

Salin sijainnilla on tärkeä merkitys. Salin sijaitessa asunnon lähellä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa se salilla käyntiä. Salille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos treenipaikka on arkimenojen kannalta hyvässä paikassa.

Suomessa on laaja valikoima kuntosaliketjuja, joilla on tarjolla monenlaisia kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Kaikkein suurimpien yritysten mukana on vahvasti suomalaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin kuntosaliketju on SATS Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Edellämainituista yrityksistä on kasvanut eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Suurimmatt paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on kaupungeista ylivoimainen kärkikaupunki. Helsingin hyvässä vanavedessä tulevat Espoo, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku ja Pori.

Etsi sopivin Personal Trainer kaupungista Somero

Jos sinä haluat olla satavarma, että jokainen liike tulee varmasti tehtyä täydellisesti ja treenisi tuottaa tuloksia, niin sinun kannattaa ajatella oman valmentajan palkkaamista. Tässä yhteistyössä on tärkeää, että kunnioitat omaa traineriasi kympillä ja teidän väliset henkilökemiat toimivat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Suunnitelman voi suunnitella yksinään tai sen voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer osaa suunnitella toimivan ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman treenisi lisäksi. Hyvin tehdyssä ravinto-ohjelmassa tulet saamaan tarpeeksi energiaa sekä tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Oikein rakennettu ravintosuunnitelma varmistaa sen, että syöt monipuolisesti ja verensokeri ei heittele. Tämän avulla sinulla riittää energiaa joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä harjoittelun aikana helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top