Kuntosalit Suonenjoki

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa sekä unta. Treenaaminen kuntosalilla on erinomainen tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon harjoittaminen vakauttaa sinun hormonitoimintaa. Kuntosalilla voit treenata monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, kaloreiden polttaminen, kropan kiinteyttäminen ja aerobinen harjoittelu ovat kaikkein suosituimpia saliohjelmia. Tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, miten monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla treenaat.

Mieluisan salin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Tärkeitä kriteereitä salia kohtaan saattaa olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin määrä, sitoutumispakko, paikan sijainti sekä muut tukipalvelut, esimerkiksi hieronta. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille vaihtelee noin 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti kyseisen paikan palvelut ja sijainti. Lisäksi on vuorokauden ympäri auki olevia saleja, joissa voit harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä salit pääsääntöisesti tarjoavat pelkästään salin vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Jäsenyyteen ei tällöin sisälly ohjattuja tunteja.

Treenaaminen salilla

Salin sijainnilla on merkitystä. Salin sijaitessa oman kodin lähistöllä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee mentyä helpommin ja useammin, jos sali on arkimenojen kannalta sopivassa paikassa.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen tällä vuosituhannella, koska aikaisemmin pääosa saleista oli yhden paikan pienyrityksiä. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia Finland, Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kovimmassa kasvussa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on Elixia, jolla on yhteensä 21 toimipistettä Etelä-Suomessa. Se ei ole mikään ihme, sillä nämä samat kaupungit ovat kaikkein suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Etsi paras Personal Trainer kaupungista Suonenjoki

Kaikkein parhaan salivalmentajan valinta on todella tärkeää, jos tavoittelet kovia tuloksia. Sinun ja Personal trainerin yhteistyö on erittäin suuressa roolissa, koska oikean tavoitteen kartoittaminen on PT:n kriittisimpiä tehtäviä. Trainerin on pystyttävä kuuntelemaan tavoitteitasi, murheitasi ja kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Yhteistyössä tärkeintä on, että sinun mielestä on miellyttävää harjoitella koutsin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä välttääksesi tulevan harjoittelukerran.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Suunnitelman voi suunnitella ihan itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ravinto-ohjelman harjoittelusi lisäksi. Laadukkaasti luodussa ravintosuunnitelmassa saat tarpeeksi energiaa sekä tarpeellisia ravintoaineita riittävästi. Oikein rakennettu ravinto-ohje varmistaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä veren sokeritaso ei vaihtele liikaa. Tämän avulla olet energinen ja jaksat jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsy treenatessa helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top