Kuntosalit Tornio

Hintaopas cta
- mainos -

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja salitreeni sopii varmasti joka ikäiselle. Tavoitteistasi riippuen voit salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla on mahdollista toteuttaa kaikenkattava treeni ja treenata jokaista vartalon osa-aluetta. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa kunnossa ja estää lihasten rappeutumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisella treenillä eli tekemällä pitkiä suorituksia matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu hyvin harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja pitkillä sarjoilla tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Mieluisan salin löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Tärkeitä kriteereitä salia kohtaan voivat olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin hinta, sitoutumispakko, paikan sijainti sekä oheispalvelut, kuten hierojapalvelut. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Monesti kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee noin 30 – 80 euron välillä. Hintatasoon vaikuttaa paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyään on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa pystyy treenata mihin kellon aikaan tahansa. Tällaiset kuntoilupaikat pääsääntöisesti tarjoavat itse salin vapaan käytön edullisella kuukausimaksulla. Jäsenyyteen ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Lihastreeni kuntosalilla

Salin sijainnilla on merkitystä. Salin ollessa asunnon lähellä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Treenaamaan tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos treenipaikka sijaitsee työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, kun ennen sitä pääosa kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat kuntokeskukset ovat SATS Elixia, Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut viime vuosina Fitness247, joka itse asiassa on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tämä ei ole mikään ihme, sillä kyseiset kaupungit ovat Suomen suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Löydä sopiva Personal Trainer kaupungista Tornio

Sinulle sopivimman Personal trainerin löytäminen on hyvin tärkeää, jos havittelet erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Sinun sekä valmentajan välinen yhteistyö on tärkeässä osassa, koska oikean tavoitteen kartoittaminen on valmentajan olennaisimpia tehtäviä. Personal trainerin on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi ja kroppaasi treeniohjelman rakentamisessa. Yhteistyössä merkittävää on, se että sinun mielestä on mukava harjoitella personal trainerin kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain jättääksesi väliin tulevan rääkin.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjeet voi tehdä ihan itse tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Laadukkaasti suunnitellussa ravintosuunnitelmassa tulet saamaan tarpeeksi energiaa ja tarpeellisia ravintoaineita oikean määrän. Tarkasti suunniteltu ruokaohjelma takaa sen, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei heittele. Näiden asioiden ansiosta jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Vieritä ylös