Kuntosalit Ulvila

Päivitetty: 17.1.2022

Kuntosaliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön terveyttä ja treenaaminen sopii hyvin nuorille ja vanhemmillekin. Harjoitteluohjelmasta riippuen voit harjoittelun avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa rasvaa. Kuntosalilla voi tehdä treenin monipuolisesti ja treenata jokaista kropan osa-aluetta. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu mainiosti harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Parhaan salin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Tärkeitä kriteereitä salia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausikortin suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, kuntosalin sijainti ja muut tukipalvelut, esimerkiksi hieronta. Useimmille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille vaihtelee noin 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttaa paljon sali oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyään on 24/7 avoinna olevia paikkoja, joissa pystyy käytännössä treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä salit usein tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kk-korttiin ei siinä tapauksessa sisälly oheispalveluita.

Treenaaminen salilla

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin ollessa kodin lähistöllä tai vaikkapa työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Salille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos sali on arkimenojen kannalta hyvällä paikalla.

Meillä Suomessa on monia saliketjuja, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suurimpien yritysten mukana on useita suomalaisia sekä ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin saliketju on SATS Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Näistä firmoista on kasvanut eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Suomen suurimmat kuntosalipaikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien koon kanssa. Luonnollisesti Helsinki on näistä selvä kärkikaupunki. Sen hyvässä vanavedessä tulevat Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Turku ja Pori.

Valitse itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Ulvila

Halutessasi varmistaa, että jokainen eri saliliike tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä harjoittelusi tuottaa tuloksia, niin on suositeltavaa miettiä oman treenaajan valintaa. Tässä yhteistyössä on tosi tärkeää, että uskot omaa traineriasi kympillä ja teidän väliset henkilökemiat osuvat yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ravinto-ohjeet voi luoda ihan itse tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer rakentaa toimivan ja tasokkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun tueksi. Hyvin suunnitellussa ravinto-ohjelmassa sinä saat sopivan määrän energiaa sekä tärkeitä ravinteita riittävän määrän. Hyvin rakennettu ruokaohjelma varmistaa sen, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei heittele. Näin jaksat jatkuvasti hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top