Kuntosalit Uusikaarlepyy

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeää ajatellen sinun terveyttä ja salitreeni käy mainiosti joka ikäiselle. Harjoitteluohjelmasta riippuen voit salitreenin avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla on mahdollista toteuttaa treenin monipuolisesti ja kehittää jokaista kropan osaa. Voimaharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy erinomaisessa iskussa ja vähentää lihasten haurastumista. Rasvaa voi polttaa aerobisesti eli tekemällä pitkiä suorituksia alle 140:n sykkeellä. Tähän soveltuu loistavasti harjoittelu kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Mieluisan salin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä kuntosalia kohtaan saattaa olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausikortin hinta, mahdollinen sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti ja lisäpalvelut, esimerkiksi hieronta. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti sali palvelut ja sen sijainti. Nykyisin on 24/7 avoinna olevia kuntosaleja, joissa pystyy käytännössä treenata ihan milloin vain. Tämän tyyliset kuntoilupaikat usein tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Kk-korttiin ei silloin sisälly muita palveluja.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Kuntokeskuksen sijainnilla on merkitystä. Salin sijaitessa asunnon lähistöllä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Treenaamaan tulee varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos treenipaikka sijaitsee arjen menojen suhteen sopivassa paikassa.

Suomessa on paljon kuntokeskuksia, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Suomen isoimpien kuntosaliketjujen mukana on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin yritys on Elixia. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Näistä yrityksistä on kasvanut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suosituimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Totutusti Helsinki on Suomen ylivoimainen kärkikaupunki. Helsingin hyvässä vanavedessä tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu ja Turku ja Pori.

Etsi hyvä Personal Trainer kaupungista Uusikaarlepyy

Jos haluat olla satavarma, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä niin kuin pitää sekä treenisi parantaa vartaloasi, niin on suositeltavaa ajatella oman valmentajan palkkaamista. Tässä yhteistyössä on tärkeää, että uskot omaa traineriasi sataprosenttisesti ja teidän väliset kemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsempparina sinulle treeniohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Suunnitelman voi suunnitella itse tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa toimivan ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ruokailuohjelman treenisi tueksi. Oikeaoppisesti luodussa ravinto-ohjelmassa tulet saamaan sopivasti energiaa sekä sinulle tärkeitä ravinteita riittävän määrän. Oikein suunniteltu ruokaohjelma takaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä verensokeri ei vaihtele liikaa. Näin olet energinen ja jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu treenatessa välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top