Kuntosalit Uusikaupunki

Päivitetty: 17.1.2022

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeää ajatellen ihmisen hyvinvointia ja treenaaminen soveltuu varmasti joka ikäiselle. Kuntosalitreenityypistä riippuen pystyt salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Salilla voi tehdä treenin monipuolisesti ja treenata jokaista vartalon osaa. Lihasharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy erinomaisessa kunnossa ja ennaltaehkäisee lihasten haurastumista. Rasvanpolttoa voi tehdä kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia matalalla sykkeellä. Tähän sopii mainiosti harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja pitkillä sarjoilla tai esimerkiksi kuntopyöräily.

Miten valita juuri sopiva kuntosali? Kaikista kaupungista löytyy useita erityyppisiä kuntosaleja. Monet muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset tuntuvat olevan painonnostajille tarkoitettuja paikkoja. Toisiin sinun täytyy hankkia vuosidiili ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun taas muut kuntosalit tarjoavat sinulle kertakäyntejä ja sarjalippuja. Myös opiskelijat että eläkeläiset saavat hyvän alennuksen.

Päätös tehdään useimmiten sijainnin, kuukausikustannusten sekä laitteiden tason perusteella. Osa arvostaa, jos salin yhteydessä voi varata lisäpalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna täytyy löytyä.

Lihastreeni salilla

Kuntosalin sijainnilla on väliä. Salin ollessa oman kodin lähettyvillä tai vaikkapa työpaikan naapurissa, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Salille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos sali on liikkumisen kannalta sopivassa paikassa.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa Etelä-Suomen viime vuosikymmenellä, kun aiemmin suurin osa kuntosaleista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Kaikkein isoimmat kuntosaliketjut ovat Elixia, Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvussa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, joka omistaa yli 20 toimipistettä Etelä-Suomessa. Se ei ole mikään yllätys, koska kyseiset kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Etsi sopivin Personal Trainer kaupungista Uusikaupunki

Halutessasi olla varma, että jokainen liike tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä treenisi kantaa hedelmää, niin sinun kannattaa miettiä personal trainerin valitsemista. Sinun ja valmentajan välisessä yhteisessä tekemisessä on tosi tärkeää, että uskot omaa traineriasi kympillä ja teidän väliset kemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle saliohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Kun tankkaat tärkeimpiä ravintoaineita on parhaita juttuja tavoitteiden tavoittelemisessa. Päivittäinen herkkujen syönti tuhoaa hyvänkin salikäynnin lopputuloksen, joten kannattaa ajatella voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohje olla sinulle avuksi tavoitellessasi lihaksikkaampaa kehoa. Sinun pitää selvittää, että kroppasi saa ihan varmasti sopivan määrän protskua, että lihaksesi pystyvät kasvamaan. Tämän ohessa tarvitset sopivasti hiilareita, että sinulla on varmasti riittävästi enrgiaa, kun menet nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top