Kuntosalit Valkeakoski

Päivitetty: 17.1.2022

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeä osa sinun terveyttä ja kuntosaliharjoittelu käy hyvin nuorille ja vanhemmillekin. Tavoitteistasi riippuen voit salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa rasvaa. Salilla voi tehdä monipuolista treeniä ja vahvistaa jokaista vartalon osa-aluetta. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi hyvässä iskussa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkiä sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen sopii loistavasti harjoittelu kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Miten valita itselleen passeli kuntosali? Kaikista Suomen kaupungista löytyy monia hyviä kuntosaleja. Monet muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja kun taas toiset ovat tuntuvat olevan voimamiehille tarkoitettuja paikkoja. Joihinkin täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun taas toiset kuntosalit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät alennuksella treenaamaan.

Päätös tehdään usein sijainnin, hinnoittelun sekä laitteiden kunnon perusteella. Toiset arvostaa, jos kuntokeskuksesta voi ostaa lisäpalveluita (personal trainer, urheiluhieroja, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Punnerrukset salilla

Tilastojen mukaan salin sijainti on ylivoimaisesti tärkein tekijä. Kuntokeskuksen pitää olla joko kodin, työpaikan, kaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomalaiset ovat aika laiskoja, koska suomalaiset liittävät salitreenin tiiviisti arkielämään.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, kun aiemmin lähes kaikki kuntosaleista oli yksityisiä yrityksiä. Kaikkein isoimmat ketjut ovat Elixia, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvussa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen firma. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on Elixia, jolla on enemmän kuin 20 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole mikään ihme, sillä samat kaupungit ovat kaikkein suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Löydä sopiva Personal Trainer kaupungista Valkeakoski

Kaikkein parhaan PT:n löytäminen on todella tärkeää, jos tavoittelet hyviä tuloksia salilla. Sinun sekä Personal trainerin henkilökemia on erittäin suuressa osassa, koska yhteisen päämäärän valinta on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, tarpeitasi ja kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Kaikista tärkeintä on, se että sinun mielestä on kivaa harjoitella personal trainerin kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä välttääksesi tulevan harjoittelukerran.

Terveellinen ja oikea ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Ruokailuohjelman voi suunnitella yksinään tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa hyvän ja tasokkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman harjoittelusi rinnalle. Hyvin tehdyssä ravinto-ohjelmassa saat sopivan määrän energiaa ja tarpeellisia ravintoaineita riittävän määrän. Tarkasti rakennettu ravintosuunnitelma varmistaa myös, että saat ravinteita monipuolisesti sekä sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinä jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top