Kuntosalit Varkaus

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö pysyy terveenä, hänen on saatava riittävä määrä ruokaa, liikuntaa sekä unta. Salitreeni on erinomainen tapa lisätä liikuntaa arjen hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen vakauttaa hormonitasapainoa. Salilla voit treenata monipuolisesti. Lihasmassan kasvattaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen harjoittelu ovat todella suosittuja kuntosaliohjelmia. Tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja miten painavilla painoilla harjoittelet.

Miten löytää juuri passeli kuntosali? Kaikista suurimmista kaupungeista löytyy useita erilaisia kuntokeskuksia. Osa näistä muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset tuntuvat olevan fitness-tyypeille tarkoitettuja paikkoja. Toisiin täytyy hankkia vuosidiili ja silloin maksat kiinteää kuukausihintaa, kun taas toiset salit myyvät kertakäyntejä ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat että eläkeläiset saavat hyvän alennuksen.

Päätös tehdään monesti salin sijainnin, kuukausikustannusten sekä laitteiden tason pohjalta. Osa tykkää, jos salin yhteydessä voi varata oheispalveluita (PT, urheiluhieronta, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna täytyy löytyä.

Harjoittelu salilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on tärkeä merkitys. Salin ollessa asunnon lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee mentyä helpommin ja toistuvammin, jos treenipaikka sijaitsee liikkumisen kannalta hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat vallanneet Etelä-Suomen 2000-luvulla, koska aiemmin lähes kaikki kuntoilupaikoista oli yksityisomistuksessa. Näkyvimmät kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Parhaassa kasvuvauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka muuten on ruotsalainen yritys. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Se ei ole mikään yllätys, sillä kyseiset kaupungit ovat Suomen suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Kuinka löytää itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Varkaus

Hyvän ja ammattitaitoisen PT:n löytäminen on todella tärkeää, jos tavoittelet kovia tuloksia salilla. Sinun ja valmentajan välinen henkilökemia on tärkeässä roolissa, koska yhteisen tavoitteen kartoittaminen on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. PT:n on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, huoliasi ja kehoasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Tässä merkittävää on, se että sinun mielestä on kivaa mennä harjoittelemaan valmentajan kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä viikottain jättääksesi väliin seuraavan harjoittelukerran.

Sopivalla ravinnolla enemmän tehoja treeniin salilla

Kun laitat suuhusi niitä oikeita ravintoaineita on parhaita asioita omien unelmien tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkkujen syönti pilaa hyvänkin harjoituksen tuloksen, joten on suositeltavaa ajatella voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohjelma olla sinulle avuksi matkalla kohti lihaksikkaampaa kroppaa. Sinun pitää tarkastaa, että kroppasi saa ihan varmasti riittävästi protskua, että lihakset pystyvät kehittymään. Sen lisäksi sinun pitää saada sopivasti hiilareita, että sinulla on varmasti riittävästi polttoainetta, kun olet menossa nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top