Kuntosalit Viitasaari

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen voi hyvin, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä unta. Saliharjoittelu on mahtava tapa lisätä liikuntaa normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon harjoittaminen tasoittaa sinun hormonitoimintaa. Kuntosalilla voit treenata monipuolisesti. Lihasmassan treenaaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat suosittuja kuntosalitreenejä. Tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten painavilla painoilla treenaat.

Miten valita juuri sopiva kuntosali? Useimmista Suomen kaupungista löytyy hyvinkin erilaisia saleja. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja kun taas osa on enemmän fitness-tyypeille tarkoitettuja paikkoja. Joihinkin sinun täytyy tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kuukausimaksua, kun taas toiset salit myyvät lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että seniorit pääsevät alennuksella treenaamaan.

Viimekädessä päätös tehdään monesti salin sijainnin, kuukausimaksun sekä kuntosalilaitteiden kunnon pohjalta. Osa arvostaa, jos salin yhteydessä voi ostaa lisäpalveluita (personal trainer, urheiluhieroja, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna täytyy löytyä.

Punnerrukset kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin ollessa oman kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Salille tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee arkimenojen kannalta hyvässä paikassa.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, kun aiemmin suurin osa saleista oli yksityisiä yrityksiä. Näkyvimmät kuntokeskukset ovat SATS Elixia Finland Oy, Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Parhaassa kasvussa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka muuten on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, jolla on yli 20 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole mikään jymy-yllätys, koska samat kaupungit ovat kaikkein suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Miten löytää sopivin Personal Trainer kaupungista Viitasaari

Jos sinä haluat olla satavarma, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä täydellisesti sekä vaivannäkösi parantaa vartaloasi, niin on hyvä ajatella personal trainerin palkkaamista. Tässä yhteistyössä on kriittistä, että uskot valmentajaasi täysin ja teillä henkilökemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjelman voi tehdä itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa toimivan ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ravintosuunnitelman harjoittelusi tueksi. Oikeaoppisesti suunnitellussa ravinto-ohjeessa sinä saat riittävästi energiaa sekä sinulle tärkeitä ravinteita riittävästi. Hyvin rakennettu ravintosuunnitelma varmistaa sen, että saat ravinteita monipuolisesti ja veren sokeritaso ei vaihtele liikaa. Tämän avulla sinä jaksat joka päivä toimia arjessa ja etkä väsy treenatessa helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top