Kuntosalit Virrat

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö pysyy hyvinvoivana, hänen täytyy saada riittävästi ruokaa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Saliharjoittelu on erinomainen tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon kehittäminen tasoittaa hormonitoimintaasi. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasmassan treenaaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen harjoittelu ovat kaikkein suosituimpia saliohjelmia. Tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, miten monta toistoa teet sarjassa ja miten painavilla painoilla harjoittelet.

Kivan salin löytäminen saattaa joskus tuntua vaikealta. Kaikkein kriittisimpiä asioita salia kohtaan voivat olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin suuruus, määräaikaisuus, salin sijainti sekä muut tukipalvelut, esimerkiksi hieronta. Useimmille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttavat suuresti kyseisen paikan oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia saleja, joissa pystyy käytännössä treenata ihan milloin vain. Nämä paikat pääsääntöisesti tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kk-korttiin ei siinä tapauksessa sisälly ohjattuja tunteja.

Lihastreeni kuntokeskuksessa

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin ollessa asunnon lähellä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa se salilla käyntiä. Treenaamaan tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos treenipaikka sijaitsee arjen menojen suhteen hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat vallanneet Etelä-Suomen viime vuosikymmenellä, koska ennen sitä suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Kaikkein isoimmat saliketjut ovat Elixia, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen yritys. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, joka omistaa yli 20 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole mikään yllätys, koska nämä samat kaupungit ovat Suomen suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Kuinka löytää itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Virrat

Kaikkein parhaan Personal trainerin valinta on todella tärkeää, jos havittelet erinomaisia tuloksia salilla. Sinun ja valmentajan välinen henkilökohtainen kemia on tärkeässä roolissa, koska oikean päämäärän kartoittaminen on PT:n kriittisimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan ajatuksiasi, tarpeitasi sekä kehoasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Yhteistyössä tärkeää on, että sinusta on mukava harjoitella valmentajan kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä viikottain jättääksesi väliin tulevan rääkin.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Jos laitat suuhusi niitä oikeita ravintoaineita on tärkeimpiä asioita unelmien saavuttamisessa. Päivittäinen herkuttelu tuhoaa hyvänkin treenin aikaansaannoksen, joten kannattaa ajatella voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohje auttaa sinua matkalla kohti unelmiesi kroppaa. Sinun pitää selvittää, että saat varmasti riittävän määrän protskua, että lihakset pystyvät kasvamaan. Tämän ohessa sinun pitää saada sopivasti hiilareita, että sinulla on varmasti riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top