Kuntosalit Ylivieska

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävä määrä ruokaa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Treenaaminen salilla on mahtava tapa liikkua enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon kehittäminen tasoittaa hormonitasapainoa. Salilla voit treenata monipuolisesti. Lihasten vahvistaminen ja kasvattaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteytys ja aerobinen harjoittelu ovat todella suosittuja kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi määrittää, kuinka monta monella toistolla teet yhden sarjan ja miten painavilla painoilla treenaat.

Sopivan salin löytäminen saattaa joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä asioita kuntosalia kohtaan saattaa olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, kuntosalin sijainti sekä muut tukipalvelut, kuten hieronta. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttavat paljon sali palvelut ja sijainti. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia kuntosaleja, joissa on mahdollista harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä salit yleensä tarjoavat itse salipuolen vapaan käyttämisen halvalla kuukausihinnalla. Kuukausimaksuun ei siinä tapauksessa sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Punnerrukset kuntokeskuksessa

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan kuntosalin sijainti on selkeästi merkittävin asia. Kuntosalin pitää sijaita joko lähellä kotia, olla työpaikan, kaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat melko laiskoja, että suomalaiset liittävät salitreenin läheisesti arkirutiineihin.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa Etelä-Suomen tällä vuosituhannella, kun ennen sitä lähes kaikki kuntoilupaikoista oli yhden paikan pienyrityksiä. Näkyvimmät kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Parhaassa vauhdissa on ollut viime vuonna Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen firma. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia Finland, joka omistaa yhteensä 21 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole mikään ihme, sillä nämä samat kaupungit ovat Suomen suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Ylivieska

Kaikkein parhaan PT:n löytäminen on todella tärkeää, jos haluat saada erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Sinun sekä valmentajan välinen henkilökemia on tärkeässä roolissa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen löytäminen on valmentajan kriittisimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, tarpeitasi sekä kroppaasi saliohjelman rakentamisessa. Kaikkein tärkeää on, että sinusta on miellyttävää kuntoilla valmentajan kanssa, etkä heti keksi kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi tulevan rääkin.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ravinto-ohjeet voi keksiä ihan itse tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer tekee toimivan ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman treenisi lisäksi. Laadukkaasti rakennetussa ravinto-ohjelmassa saat sopivan määrän energiaa sekä tarpeellisia ravintoaineita riittävän määrän. Hyvin suunniteltu ravinto-ohjelma varmistaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti ja sokeriarvot ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu treenatessa helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top