Kuntosalit Ahvenanmaa

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Treenaminen kuntosalilla on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja treenaaminen käy varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Kuntosalitreenityypistä riippuen sinulla on mahdollista salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voi tehdä monipuolista treeniä ja kehittää jokaista kropan osaa. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa kunnossa ja vähentää lihasten rappeutumista. Kaloreita saadaan poltettua kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän sopii hyvin treenit kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Kivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä asioita salia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausi- tai kertamaksun määrä, sitoutumispakko, paikan sijainti sekä muut tukipalvelut, kuten PT. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille vaihtelee noin 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttaa paljon kyseisen paikan palvelut ja sen sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri avoinna olevia paikkoja, joissa on mahdollista harjoitella ihan milloin vain. Tämän tyyliset salit pääsääntöisesti tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käytön edullisella kuukausimaksulla. Kuukausimaksuun ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Käsipainot kuntosalilla

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan salin sijainti on selvästi merkittävin tekijä. Kuntokeskuksen täytyy sijaita joko kodin, työpaikan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomalaiset ovat aika mukavuudenhaluisia, että suomalaiset ydistävät salilla käynnin läheisesti arkeen.

Täällä on laaja valikoima saliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomen isoimpien ketjujen joukossa on useita kotimaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdoltaan suurin kuntosaliketju on Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Edellämainituista yrityksistä on kasvanut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suurimmatt kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on näistä selkeästi kärkikaupunki. Helsingin hyvässä vanavedessä tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Valitse sopivin Personal Trainer kunnasta Ahvenanmaa

Jos sinä haluat olla varma, että kaikki liikkeiden toistot tulee varmasti tehtyä niin kuin pitää ja treenisi tuottaa tuloksia, niin on hyvä ajatella personal trainerin valintaa. Sinun ja valmentajan välisessä yhteistyössä on tärkeää, että uskot omaa traineriasi kympillä ja teidän väliset henkilökemiat osuvat yksiin. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjeet voi suunnitella ihan itse tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer osaa suunnitella hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Oikeaoppisesti rakennetussa ravinto-ohjelmassa saat sopivan määrän energiaa sekä tarpeellisia ravinteita riittävästi. Hyvin mietitty ravinto-ohje varmistaa myös, että syöt monipuolisesti ja veren sokeritaso ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinä jaksat jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsy harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top