Kuntosalit Etelä-Karjala

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeää ajatellen sinun terveyttä ja treenaaminen sopii mainiosti nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen voit harjoittelun avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Salilla on mahdollista toteuttaa kaikenkattava treeni ja vahvistaa jokaista kropan osa-aluetta. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi erinomaisessa kunnossa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkiä suorituksia alle 140:n sykkeellä. Siihen soveltuu loistavasti treenit kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Kuinka pystyt löytämään itselleen sopiva kuntosali? Kaikista kaupungista löytyy monia erilaisia kuntokeskuksia. Monet on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas toiset ovat tuntuvat olevan painonnostajille suunnattuja paikkoja. Joihinkin täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti toiset salit myyvät lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat että eläkeläiset pääsevät alennuksella treenaamaan.

Päätös tehdään usein sijainnin, kuukausikustannusten ja salilaitteiden tason perusteella. Toiset arvostaa, jos kuntokeskuksesta voi ostaa oheispalveluita (personal trainer, urheiluhieronta, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Spinning pyörät kuntosalilla

Tutkimuksen mukaan kuntosalin sijainti on selkeästi merkittävin asia. Kuntosalin täytyy sijaita joko lähellä kotia, olla työpaikan, ruokakaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomalaiset ovat aika laiskoja, että he haluavat liittää salilla käynnin tiiviisti arkeen.

Täällä on useita kuntosaliketjuja, joilla on tarjolla monenlaisia kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Suomen isoimpien yritysten mukana on useita kotimaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Liikevaihdoltaan suurin yritys on Elixia. Tämän perässä tulevat Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Näistä yrityksistä kasvua on ollut eniten ruotsalainen Fitness24seveni:lla. Suosituimmat paikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on Suomen selkeästi ykkönen. Helsingin seuraajina tulevat Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi ja Turku.

Löydä hyvä Personal Trainer kunnasta Etelä-Karjala

Jos sinä haluat olla satavarma, että jokainen eri saliliike tulee varmasti tehtyä oikein ja harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin on hyvä miettiä oman treenaajan valitsemista. Sinun ja valmentajan välisessä yhteistyössä on kriittistä, että uskot omaa traineriasi täysin ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsempparina sinulle saliohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Jos tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on tärkeimpiä juttuja tavoitteiden tavoittelemisessa. Jokapäiväinen sokerin syönti pilaa kovankin treenin aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä ajatella voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohjelma olla sinulle avuksi tavoitellessasi täydellistä kehoa. Sinun pitää selvittää, että syöt varmasti sopivan määrän protskua, että lihakset voivat kasvaa. Tämän lisäksi tarvitset riittävästi hiilihydraatteja, jotta sinulla on riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top