Kuntosalit Etelä-Savo

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Että ihminen pysyy terveenä, hänen täytyy saada riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä lepoa. Treenaaminen kuntosalilla on erinomainen tapa liikkua enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon harjoittaminen tasoittaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Kuntosalilla voit harjoitella monipuolisesti. Lihasmassan vahvistaminen ja kasvattaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat todella suosittuja kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi määrittää, miten monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla treenaat.

Kivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausi- tai kertamaksun määrä, mahdollinen sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti ja muut mahdolliset palvelut, esimerkiksi PT. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Usein kuntosalin kuukausimaksu liikkuu suunnilleen 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttaa paljon sali oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri auki olevia saleja, joissa pystyy käytännössä treenata ihan milloin vain. Tällaiset paikat yleensä tarjoavat itse salipuolen vapaan käytön halpaan kk-hintaan. Jäsenyyteen ei silloin sisälly muita palveluja.

Punnerrus käsipainoilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on väliä. Kuntosalin sijaitessa kodin lähellä tai vaikkapa työpaikan naapurissa, helpottaa tämä salilla käyntiä. Salille tulee mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos kuntosali sijaitsee arkimenojen kannalta hyvässä paikassa.

Meillä Suomessa on paljon liikuntakeskuksia, joilla on tarjolla monenlaisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomen isoimpien kuntosaliketjujen joukossa on paljon suomalaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin kuntosaliketju on SATS Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Näistä firmoista kasvua on ollut eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Isoimmat paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien koon kanssa. Perinteisesti Helsinki on näistä selkeästi ykkönen. Tämän hyvässä vanavedessä tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu ja Turku ja Pori.

Löydä paras Personal Trainer kunnasta Etelä-Savo

Jos haluat tietää, että kaikki liikkeiden toistot tulee tehtyä täydellisesti ja harjoittelusi parantaa vartaloasi, niin sinun kannattaa ajatella personal trainerin ottamista. Sinun ja PT:n yhteistyössä on tosi tärkeää, että uskot omaa traineriasi täysin ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat osuvat yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä kannustajana sinulle treeniohjelman aikana.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ruokailuohjelman voi keksiä yksinään tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer rakentaa hyvän ja tasokkaan yksilöllisen ruokailuohjelman treenisi lisäksi. Oikeaoppisesti rakennetussa ravinto-ohjelmassa saat sopivasti energiaa sekä tarpeellisia ravintoaineita riittävästi. Oikein rakennettu ruokaohjelma varmistaa myös, että syöt kattavasti sekä veren sokeritaso ei pompi edestakaisin. Näin jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu harjoittelun aikana helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top