Kuntosalit Kainuu

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Jotta ihminen voi hyvin, hänen on saatava riittävästi ruokaa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Treenaaminen kuntosalilla on mahtava tapa liikkua enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen vakauttaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen ja kasvattaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen harjoittelu ovat suosittuja kuntosaliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, miten monta toistoa teet sarjassa ja kuinka painavilla painoilla treenaat.

Mieluisan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla hankalaa. Tärkeitä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan voivat olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, liittymismaksun hinta, sitoutumispakko, salin sijainti sekä muut mahdolliset palvelut, kuten personal trainer. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Usein kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee suunnilleen 30-80e välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyisin on 24/7 avoinna olevia paikkoja, joissa on mahdollista käydä mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset kuntoilupaikat yleensä tarjoavat vain itse salin vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kuukausikorttiin ei silloin sisälly oheispalveluita.

Lihastreeni salilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on merkitystä. Paikan ollessa kodin lähellä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos kuntosali sijaitsee työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, koska ennen sitä suurin osa kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat saliketjut ovat SATS Elixia, Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka itse asiassa on ruotsalainen ketju. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy, joka omistaa yhteensä 21 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole mikään ihme, koska kyseiset kaupungit ovat Suomen suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kunnasta Kainuu

Hyvän ja ammattitaitoisen Personal trainerin valinta on hyvin tärkeää, jos haluat saada kovia tuloksia aikaiseksi. Sinun ja Personal trainerin henkilökohtainen kemia on tärkeässä roolissa, koska oikean päämäärän löytäminen on valmentajan olennaisimpia tehtäviä. PT:n on pystyttävä kuuntelemaan tavoitteitasi, murheitasi ja kroppaasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Yhteistyössä merkittävää on, se että mielestäsi on miellyttävää kuntoilla koutsin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan harjoittelukerran.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Kun tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja tavoitteiden tavoittelemisessa. Päivittäinen sokerin syönti tuhoaa kovankin treenin tuloksen, joten on suositeltavaa ajatella voisiko sinulle yksilöity ravintosuunnitelma tukea sinua matkalla kohti unelmiesi vartaloa. Sinun on hyvä varmistaa, että syöt ihan varmasti sopivan määrän protskua, että lihakset voivat kehittyä. Tämän tueksi tarvitset riittävästi hiilihydraatteja, jotta sinulla on riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun menet harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top