Kuntosalit Keski-Pohjanmaa

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Jotta ihminen pysyy hyvinvoivana, hänen täytyy saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä lepoa. Treenaaminen kuntosalilla on mahtava tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon kehittäminen tasapainottaa hormonitoimintaasi. Salilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Lihasmassan vahvistaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat todella suosittuja harjoittelumuotoja. Tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla treenaat.

Kuinka valita juuri passeli kuntosali? Jokaisesta Suomen kaupungista löytyy useita hyviä kuntosaleja. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat enemmän voimamiehille tarkoitettuja paikkoja. Joihinkin sinun pitää tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun vastaavasti toiset salit tarjoavat sinulle kertakäyntejä ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että seniorit pääsevät alennuksella treenaamaan.

Viimekädessä päätös tehdään usein salin lokaation, kuukausimaksun ja salilaitteiden tason perusteella. Toiset arvostaa, jos salin yhteydessä on mahdollista ostaa lisäpalveluita (PT, hieronta, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Treenaaminen kuntosalilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on merkitystä. Paikan sijaitessa oman kodin lähistöllä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa se salilla käyntiä. Salille tulee mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Suuret ketjut ovat valloittaneet suurimmat kaupungit tällä vuosituhannella, kun ennen sitä pääosa kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Kaikkein isoimmat kuntokeskukset ovat SATS Elixia Finland, Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on ruotsalainen yritys. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia Finland, joka omistaa yli 20 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole mikään ihme, sillä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Kuinka löytää sopivin Personal Trainer kunnasta Keski-Pohjanmaa

Jos sinä haluat olla varma, että kaikki liikkeet tulee varmasti tehtyä täydellisesti ja treenisi kantaa hedelmää, niin on suositeltavaa miettiä oman valmentajan ottamista. Muista, että välillä on tosi tärkeää, että uskot valmentajaasi kympillä ja teidän väliset henkilökemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä kannustajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Sopivalla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Jos tankkaat tärkeimpiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja omien unelmien saavuttamisessa. Päivittäinen sokerin syönti pilaa hyvänkin treenin aikaansaannoksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohjelma tukea sinua tavoitellessasi lihaksikkaampaa kroppaa. Sinun pitää seurata, että syöt ihan varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihaksesi voivat kasvaa. Kaiken lisäksi sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy vaadittu määrä enrgiaa, kun menet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top