Kuntosalit Päijät-Häme

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeää ajatellen ihmisen terveyttä ja treenaaminen sopii mainiosti joka ikäiselle. Treenaamisen tyylistä riippuen voit salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla on mahdollista toteuttaa monipuolista treeniä ja vahvistaa jokaista kropan osa-aluetta. Voimaharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä iskussa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisella treenillä eli tekemällä pitkiä sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen sopii loistavasti treenit kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai esimerkiksi kuntopyöräily.

Kuinka valita juuri passeli kuntosali? Kaikista suurimmista kaupungeista löytyy monia erilaisia saleja. Useimmat muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset enemmän painonnostajille tarkoitettuja saleja. Joihinkin sinun täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun vastaavasti muut kuntosalit myyvät sinulle kertakäyntejä ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat ja eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Valinta tehdään usein sijainnin, kuukausimaksun ja salilaitteiden tason pohjalta. Osa tykkää, jos salin yhteydessä voi varata lisäpalveluita (PT, urheiluhieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna täytyy löytyä.

Punnerrukset kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Paikan ollessa asunnon lähistöllä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa se salilla käyntiä. Kuntosalille tulee varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos treenipaikka on liikkumisen kannalta hyvässä paikassa.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet Etelä-Suomen tällä vuosituhannella, koska ennen pääosa kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Näkyvimmät ketjut ovat SATS Elixia Finland, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Parhaassa kasvussa on ollut viime vuonna Fitness24seven, joka muuten on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on Elixia, joka omistaa yli 20 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole ihme, koska kyseiset kaupungit ovat Suomen suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Miten löytää hyvä Personal Trainer kunnasta Päijät-Häme

Halutessasi olla varma, että kaikki liikkeiden toistot tulee tehtyä täydellisesti ja harjoittelusi tuottaa tuloksia, niin kannattaa ehkä ajatella oman treenaajan palkkaamista. Sinun ja valmentajan välisessä yhteisessä tekemisessä on tosi tärkeää, että kunnioitat personal traineriasi sataprosenttisesti ja teidän väliset henkilökemiat toimivat keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsempparina sinulle kunto-ohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Suunnitelman voi keksiä yksinään tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer osaa tehdä hyvän ja tasokkaan henkilökohtaisen ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Oikeaoppisesti luodussa ravinto-ohjelmassa saat sopivan määrän energiaa sekä tarpeellisia ravinteita riittävästi. Hyvin rakennettu ravinto-ohje takaa sen, että syöt kattavasti ja sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Tämän avulla jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top