Kuntosalit Kanta-Häme

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Kuntosaliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön terveyttä ja saliharjoittelu käy mainiosti kaikenikäisille. Treenaamisen tyylistä riippuen voit salitreenin avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Salilla pystyy tekemään treenin monipuolisesti ja vahvistaa jokaista vartalon osa-aluetta. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä kunnossa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisella treenillä eli tekemällä pitkiä suorituksia alle 140:n sykkeellä. Siihen soveltuu loistavasti treenit kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Miten löytää juuri sopiva kuntosali? Useimmista kaupungista löytyy hyvinkin erityyppisiä kuntosaleja. Osa on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on tuntuvat olevan voimamiehille suunnattuja paikkoja. Joihinkin sinun pitää sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kuukausihintaa, kun taas toiset kuntosalit myyvät sinulle kertakäyntejä ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat ja eläkeläiset saavat hyvän alennuksen.

Päätös tehdään useimmiten salin sijainnin, kuukausikustannusten ja kuntosalilaitteiden kunnon pohjalta. Jotkut tykkää, jos kuntokeskuksesta on mahdollista varata oheispalveluita (personal trainer, hieronta, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna täytyy löytyä.

Harjoittelu salilla

Tilastojen mukaan salin sijainti on ylivoimaisesti merkittävin asia. Kuntokeskuksen pitää olla joko työn ja kodin, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat melko laiskoja, koska he haluavat liittää saliharjoittelun tiiviisti arkirutiineihin.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet suurimmat kaupungit 2000-luvulla, koska ennen suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Kaikkein isoimmat kuntokeskukset ovat SATS Elixia, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Parhaassa kasvussa on ollut viime vuosina Fitness247, joka muuten on ruotsalainen ketju. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy, jolla on yhteensä 21 toimipistettä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole mikään yllätys, koska nämä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Miten löytää sopivin Personal Trainer kunnasta Kanta-Häme

Jos haluat olla satavarma, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä oikein ja harjoittelusi tuottaa tuloksia, niin sinun kannattaa miettiä oman treenaajan ottamista. Tässä yhteistyössä on kriittistä, että luotat valmentajaasi sataprosenttisesti ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat toimivat yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle saliohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Suunnitelman voi suunnitella ihan itse tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer osaa tehdä hyvän ja tasokkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman harjoittelusi lisäksi. Oikeaoppisesti tehdyssä ravinto-ohjeessa saat sopivasti energiaa ja sinulle tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Tarkasti rakennettu ruokaohjelma varmistaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Näin sinä jaksat päivittäin toimia arjessa ja etkä väsy harjoittelun aikana välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top