Kuntosalit Kymenlaakso

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen sinun hyvinvointia ja salitreeni soveltuu varmasti kaikenikäisille. Harjoitteluohjelmasta riippuen pystyt harjoittelun avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voi tehdä monipuolista treeniä ja vahvistaa jokaista kropan osaa. Lihastreeni pitää lihaksesi hyvässä iskussa ja estää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän sopii erinomaisesti harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Miten löytää itselleen passeli kuntosali? Useimmista Suomen kaupungista löytyy hyvinkin erilaisia kuntokeskuksia. Monet muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on tuntuvat olevan fitness-tyypeille tarkoitettuja saleja. Toisiin pitää sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut kuntosalit tarjoavat sinulle kertakäyntejä ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat että seniorit saavat edullisemman hinnan maksuista.

Päätös tehdään useimmiten salin lokaation, kuukausikustannusten sekä salilaitteiden tason perusteella. Toiset tykkää, jos kuntokeskuksesta voi saada oheispalveluita (PT, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna täytyy löytyä.

Harjoittelu salilla

Kuntosalin sijainnilla on väliä. Kuntosalin sijaitessa kodin lähettyvillä tai vaikkapa työpaikan naapurissa, helpottaa tämä salilla käyntiä. Kuntosalille tulee varmasti mentyä helpommin ja toistuvammin, jos sali on arjen menojen suhteen hyvällä paikalla.

Täällä on monia kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomen isoimpien ketjujen joukossa on paljon suomalaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin saliketju on Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven ja EasyFit.

Näistä yrityksistä kasvua on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Suurimmatt kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Totutusti Helsinki on Suomen selkeästi ykkönen. Tämän jälkeen tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Löydä paras Personal Trainer kunnasta Kymenlaakso

Halutessasi varmistaa, että jokainen eri saliliike tulee varmasti tehtyä oikein sekä treenisi tuottaa varmasti tulosta, niin on hyvä ajatella oman treenaajan palkkaamista. Sinun ja PT:n yhteisessä tekemisessä on tärkeää, että luotat personal traineriasi sataprosenttisesti ja teillä henkilökemiat osuvat yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjelman voi suunnitella ihan itse tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer suunnittelee toimivan ja laadukkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun tueksi. Hyvin suunnitellussa ravinto-ohjelmassa sinä saat sopivan määrän energiaa sekä sinulle tärkeitä ravinteita oikean määrän. Oikein mietitty ravinto-ohje takaa sen, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei heittele. Näiden asioiden ansiosta sinulla riittää energiaa joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu treenatessa helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top