Kuntosalit Pohjois-Karjala

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Kuntosaliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön hyvinvointia ja salitreeni käy varmasti joka ikäiselle. Kuntosalitreenityypistä riippuen pystyt salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voi tehdä monipuolista treeniä ja vahvistaa jokaista kropan osa-aluetta. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi erinomaisessa kunnossa ja estää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisella treenillä eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Siihen soveltuu erinomaisesti treenit kevyillä käsipainoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai esimerkiksi kuntopyöräily.

Kuinka pystyt löytämään itselleen sopiva kuntosali? Jokaisesta kaupungista löytyy hyvinkin erilaisia saleja. Osa muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat enemmän voimamiehille tarkoitettuja saleja. Toisiin sinun pitää tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun vastaavasti toiset salit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat ja seniorit saavat hyvän alennuksen.

Viimekädessä päätös tehdään monesti kuntosalin sijainnin, hinnoittelun ja kuntosalilaitteiden tason perusteella. Osa arvostaa, jos kuntokeskuksesta on mahdollista ostaa oheispalveluita (PT, hieronta, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna täytyy löytyä.

Harjoittelu kuntosalilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin ollessa oman kodin lähellä tai vaikkapa työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Treenaamaan tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja toistuvammin, jos kuntosali on työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa suurimmat kaupungit 2000-luvulla, kun aiemmin suurin osa saleista oli yhden paikan pienyrityksiä. Kaikkein isoimmat kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Parhaassa kasvussa on ollut viime vuonna Fitness247, joka itse asiassa on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia, joka omistaa yli 20 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole ihme, sillä samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Etsi sopivin Personal Trainer kunnasta Pohjois-Karjala

Sinulle sopivimman salivalmentajan löytäminen on todella tärkeää, jos haluat saada erinomaisia tuloksia. Sinun sekä Personal trainerin henkilökohtainen kemia on tärkeässä osassa, koska oikean päämäärän kartoittaminen on PT:n kriittisimpiä tehtäviä. Valmentajan on kyettävä kuuntelemaan ajatuksiasi, tarpeitasi ja kehoasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Kaikkein tärkeintä on, se että mielestäsi on kivaa kuntoilla valmentajan kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain jättääksesi väliin tulevan treenin.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Jos syöt välttämättömiä ravintoaineita on parhaita asioita omien unelmien tavoittelemisessa. Päivittäinen herkuttelu pilaa kovankin salikäynnin tuloksen, joten voi olla hyvä miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravintosuunnitelma tukea sinua matkalla kohti lihaksikkaampaa kroppaa. Sinun on hyvä seurata, että syöt varmasti riittävän määrän protskua, että lihaksesi voivat kasvaa. Tämän ohessa sinun pitää saada riittävästi hiilareita, että sinulla on varmasti riittävästi polttoainetta, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top