Kuntosalit Pohjois-Savo

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Jotta ihminen pysyy hyvinvoivana, hänen on saatava riittävä määrä ravintoa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Treenaaminen kuntosalilla on erinomainen tapa liikkua enemmän tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon harjoittaminen vakauttaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen, kaloreidenpoltto, kropan kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat todella suosittuja saliohjelmia. Tavoitteesi ja treeniohjelma määrittää, kuinka monta monella toistolla teet yhden sarjan ja miten painavilla painoilla harjoittelet.

Kivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voivat olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden kunto, liittymismaksun määrä, mahdollinen sitoutumispakko, paikan sijainti sekä muut tukipalvelut, esimerkiksi personal trainer. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee noin 30 – 80 euron välillä. Hintatasoon vaikuttaa paljon kyseisen paikan palvelut ja missä se sijaitsee. Lisäksi on vuorokauden ympäri avoinna olevia paikkoja, joissa on mahdollista käytännössä treenata ihan milloin vain. Tällaiset paikat usein tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käytön halpaan kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei tällöin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Harjoittelu kuntokeskuksessa

Tilastojen mukaan salin sijainti on selkeästi tärkein asia. Kuntosalin pitää sijaita joko kodin, työpaikan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat aika mukavuudenhaluisia, koska suomalaiset haluavat liittää salitreenin tiiviisti arkielämään.

Meillä Suomessa on monia liikuntakeskuksia, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomessa suurimpien yritysten mukana on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Suurin saliketju on Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kyseisistä firmoista kasvussa on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suomen suurimmat paikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista selkeästi kärkikaupunki. Sen jälkeen tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Miten löytää sopivin Personal Trainer kunnasta Pohjois-Savo

Jos sinä haluat varmistua, että jokainen liike tulee tehtyä täydellisesti sekä harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin sinun kannattaa miettiä personal trainerin valitsemista. Muista, että välillä on tosi tärkeää, että uskot valmentajaasi täysin ja teillä kemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä kannustajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Ravinto-ohjeet voi keksiä ihan itse tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Hyvin luodussa ravinto-ohjeessa sinä saat sopivasti energiaa ja tarpeellisia ravinteita oikean määrän. Oikein suunniteltu ravinto-ohjelma varmistaa myös, että syöt kattavasti sekä verensokeri ei heittele. Näin sinulla riittää energiaa päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu treenatessa välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top