Kuntosalit Keski-Suomi

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen hyenkilön hyvinvointia ja treenaaminen soveltuu varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen voit harjoittelun avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Kuntosalilla voidaan tehdä kaikenkattava treeni ja kehittää jokaista kehon osaa. Lihasharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy loistavassa iskussa ja estää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisesti eli tekemällä pitkiä suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu loistavasti harjoittelu kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai vaikka kuntopyöräily.

Kuinka valita itselleen sopiva kuntosali? Kaikista suurimmista kaupungeista löytyy monia erityyppisiä kuntokeskuksia. Osa on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on tuntuvat olevan voimamiehille suunnattuja paikkoja. Toisiin täytyy hankkia vuosidiili ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun taas muut salit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Myös opiskelijat ja eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Valinta tehdään monesti sijainnin, hinnoittelumallin sekä salilaitteiden tason pohjalta. Osa arvostaa, jos salin yhteydessä voi saada lisäpalveluita (personal trainer, hieronta, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Treenaaminen kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Salin ollessa asunnon lähettyvillä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa se salilla käyntiä. Salille tulee mentyä helpommin ja toistuvammin, jos sali sijaitsee arkimenojen kannalta hyvällä paikalla.

Meillä Suomessa on monia saliketjuja, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomen isoimpien ketjujen joukossa on paljon suomalaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Suurin saliketju on SATS Elixia Finland Oy. Tämän jälkeen tulevat Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Edellämainituista yrityksistä kasvussa on ollut eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Suosituimmat paikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on Suomen selkeästi ykkönen. Helsingin jälkeen tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi sekä Turku ja Pori.

Miten löytää paras Personal Trainer kunnasta Keski-Suomi

Jos sinä haluat olla satavarma, että kaikki liikkeiden toistot tulee varmasti tehtyä täydellisesti ja vaivannäkösi parantaa vartaloasi, niin kannattaa ehkä ajatella personal trainerin valintaa. Sinun ja PT:n välillä on tärkeää, että uskot valmentajaasi sataprosenttisesti ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Se, että laitat suuhusi välttämättömiä ravintoaineita on parhaita juttuja omien tavoitteiden saavuttamisessa. Viikottainen herkkujen syönti tuhoaa hyvänkin harjoituksen aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohje olla sinulle avuksi tavoitellessasi täydellistä kehoa. Sinun on hyvä selvittää, että kroppasi saa varmasti riittävästi protskua, että lihaksesi voivat kasvaa. Sen tueksi tarvitset sopivasti hiilihydraatteja, jotta kehossasi on vaadittu määrä polttoainetta, kun lähdet nostamaan painoja kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top