Kuntosalit Pohjanmaa

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen hyenkilön terveyttä ja kuntosaliharjoittelu soveltuu varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen voit harjoittelun avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla voidaan tehdä treenin monipuolisesti ja kehittää jokaista kehon osa-aluetta. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy erinomaisessa kunnossa ja estää lihasten rappeutumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen sopii hyvin treenit kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyöräily.

Miten löytää juuri sopiva kuntosali? Jokaisesta suurimmista kaupungeista löytyy hyvinkin hyviä kuntosaleja. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja kun taas toiset ovat tuntuvat olevan voimamiehille suunnattuja saleja. Joihinkin sinun pitää tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut salit myyvät kertakäyntejä ja sarjalippuja. Myös opiskelijat että seniorit pääsevät alennuksella treenaamaan.

Valinta tehdään monesti sijainnin, hinnoittelumallin sekä kuntosalilaitteiden kunnon pohjalta. Toiset arvostaa, jos samasta paikasta on mahdollista saada lisäpalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Punnerrukset kuntosalilla

Gallupin mukaan sijainti on selkeästi merkittävin asia. Salin täytyy olla joko työn ja kodin, ruokakaupan tai harrastusten lähellä. Suomalaiset ovat sen verran laiskoja, koska he ydistävät saliharjoittelun tiiviisti arkielämään.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet suurimmat kaupungit tällä vuosituhannella, koska aiemmin lähes kaikki saleista oli yhden paikan pienyrityksiä. Kaikkein isoimmat ketjut ovat SATS Elixia Finland, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Parhaassa kasvussa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka itse asiassa on ruotsalainen yritys. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Tämä ei ole yllätys, sillä samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Valitse itsellesi sopivin Personal Trainer kunnasta Pohjanmaa

Jos sinä haluat olla satavarma, että jokainen eri saliliike tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin on hyvä ajatella personal trainerin valintaa. Muista, että yhteistyössä on tosi tärkeää, että luotat personal traineriasi sataprosenttisesti ja teillä henkilökemiat toimii keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä tsempparina sinulle saliohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Kun laitat suuhusi tärkeimpiä ravintoaineita on parhaita asioita omien tavoitteiden saavuttamisessa. Useasti tapahtuva herkuttelu tuhoaa hyvänkin treenin tuloksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöllinen ravintosuunnitelma auttaa sinua tavoitellessasi kauniimpaa kroppaa. Sinun täytyy varmistaa, että syöt ihan varmasti sopivan määrän protskua, että lihakset voivat kehittyä. Tämän lisäksi sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, että kroppasi saa vaadittu määrä enrgiaa, kun menet nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top