Kuntosalit Etelä-Pohjanmaa

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Että henkilö voi hyvin, hänen pitää saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa ja lepoa. Saliharjoittelu on erinomainen tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Lihasten harjoittaminen vakauttaa hormonitoimintaasi. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat kaikkein suosituimpia harjoittelumuotoja. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka painavilla painoilla treenaat.

Kuinka valita juuri passeli kuntosali? Useimmista suurimmista kaupungeista löytyy useita hyviä kuntokeskuksia. Osa näistä muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat enemmän painonnostajille tarkoitettuja saleja. Joihinkin sinun täytyy tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kuukausimaksua, kun vastaavasti muut salit myyvät kertakäyntejä ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että eläkeläiset saavat edullisemman hinnan maksuista.

Päätös tehdään useimmiten salin sijainnin, hinnoittelumallin ja laitteiden kunnon perusteella. Jotkut arvostaa, jos samasta paikasta on mahdollista varata oheispalveluita (personal trainer, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Spinning pyörät kuntosalilla

Salin sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin ollessa kodin lähellä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Salille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali sijaitsee työmatkan kannalta hyvässä paikassa.

Meillä Suomessa on paljon kuntokeskuksia, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomen isoimpien kuntosaliketjujen mukana on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin yritys on Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kyseisistä yrityksistä kasvua on ollut kaikkein eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Suosituimmat paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien koon kanssa. Perinteisesti Helsinki on näistä selvä ykkönen. Sen hyvässä vanavedessä tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu, Rovaniemi ja Turku.

Kuinka löytää itsellesi sopivin Personal Trainer kunnasta Etelä-Pohjanmaa

Halutessasi olla satavarma, että jokainen liike tulee tehtyä oikein sekä harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin on suositeltavaa miettiä personal trainerin valintaa. Sinun ja valmentajan välisessä yhteistyössä on kriittistä, että uskot personal traineriasi täysin ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat osuvat yksiin. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Suunnitelman voi suunnitella ihan itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer suunnittelee toimivan ja tasokkaan henkilökohtaisen ravintosuunnitelman harjoittelusi lisäksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravintosuunnitelmassa saat sopivan määrän energiaa sekä tärkeitä ravinteita riittävästi. Oikein mietitty ravintosuunnitelma takaa sen, että saat ravinteita monipuolisesti ja sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Tämän avulla sinulla riittää energiaa jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsähdä harjoittelun aikana välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top