Kuntosalit Satakunta

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Jotta ihminen voi hyvin, hänen täytyy saada riittävästi ruokaa, liikuntaa ja lepoa. Kuntosaliharjoittelu on mahtava tapa liikkua enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon kehittäminen vakauttaa sinun hormonitoimintaa. Kuntosalilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen ja kasvattaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat kaikkein suosituimpia kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja treeniohjelma määrittää, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten painavilla painoilla harjoittelet.

Kuinka valita juuri passeli kuntosali? Jokaisesta Suomen kaupungista löytyy monia hyviä saleja. Osa näistä muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on enemmän voimamiehille suunnattuja paikkoja. Joihinkin pitää sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kk-maksua, kun taas muut salit tarjoavat sinulle lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Myös opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät alennuksella treenaamaan.

Valinta tehdään usein salin sijainnin, kuukausimaksun sekä laitteiden kunnon pohjalta. Osa arvostaa, jos salin yhteydessä voi varata oheispalveluita (PT, urheiluhieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Kuntoilua kuntosalilla

Tutkimuksen mukaan sijainti on selkeästi tärkein asia. Kuntosalin pitää sijaita joko lähellä kotia, olla työpaikan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat sen verran laiskoja, koska suomalaiset haluavat liittää kuntosalitreenin läheisesti arkielämään.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen tällä vuosituhannella, kun ennen sitä pääosa kuntoilupaikoista oli yhden paikan pienyrityksiä. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kovimmassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuonna Fitness24seven, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, jolla on yhteensä 21 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole mikään yllätys, sillä samat kaupungit ovat kaikkein suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Etsi sopiva Personal Trainer kunnasta Satakunta

Jos haluat olla varma, että jokainen liike tulee varmasti tehtyä niin kuin pitää sekä treenisi tuottaa tuloksia, niin on suositeltavaa ajatella oman valmentajan ottamista. Sinun ja PT:n yhteisessä tekemisessä on kriittistä, että uskot omaa traineriasi sataprosenttisesti ja teillä henkilökemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsempparina sinulle kunto-ohjelman aikana.

Sopivalla ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Ravinto-ohjeet voi luoda yksinään tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ravinto-ohjelman harjoittelusi lisäksi. Laadukkaasti luodussa ravintosuunnitelmassa sinä saat sopivasti energiaa ja sinulle tärkeitä ravinteita oikean määrän. Tarkasti rakennettu ruokaohjelma varmistaa myös, että syöt monipuolisesti ja verensokeri ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta jaksat jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsähdä treenatessa helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top