Kuntosalit Pirkanmaa

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Että henkilö pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä unta. Treenaaminen salilla on loistava tapa urheilla enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Lihasten harjoittaminen tasoittaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla voit treenata monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteytys ja aerobinen harjoittelu ovat suosittuja harjoittelumuotoja. Sinun omat tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, kuinka monta monella toistolla teet yhden sarjan ja kuinka raskailla painoilla treenaat.

Sopivan salin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä asioita kuntosalia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausikortin hinta, mahdollinen sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti sekä oheispalvelut, kuten PT. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30 – 80 euron välillä. Hintaan vaikuttaa paljon sali oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri auki olevia saleja, joissa voit käytännössä treenata mihin kellon aikaan tahansa. Nämä kuntoilupaikat usein tarjoavat pelkästään salin vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Kuukausikorttiin ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Kuntoilua kuntosalilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on merkitystä. Salin ollessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa tämä salilla käyntiä. Salille tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali on arkimenojen kannalta hyvällä paikalla.

Meillä Suomessa on monia kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Suomen isoimpien ketjujen mukana on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Suurin yritys on SATS Elixia. Tämän perässä tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Kyseisistä firmoista kasvua on ollut eniten ruotsalainen Fitness24seveni:lla. Suosituimmat paikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista ylivoimainen ykkönen. Helsingin jälkeen tulevat Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Miten löytää sopiva Personal Trainer kunnasta Pirkanmaa

Halutessasi tietää, että kaikki liikkeet tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä vaivannäkösi kantaa hedelmää, niin on suositeltavaa miettiä oman valmentajan valitsemista. Tässä yhteistyössä on tosi tärkeää, että uskot omaa traineriasi täysin ja teillä henkilökemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjelman voi suunnitella itse tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa tehdä toimivan ja tasokkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman treenisi tueksi. Hyvin luodussa ravinto-ohjelmassa tulet saamaan sopivasti energiaa sekä tarpeellisia ravinteita riittävän määrän. Tarkasti suunniteltu ruokaohjelma varmistaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä verensokeri ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta sinä jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä treenatessa välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top