Kuntosalit Uusimaa

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeää ajatellen sinun terveyttä ja kuntosaliharjoittelu käy varmasti kaikenikäisille. Harjoitteluohjelmasta riippuen voit salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa rasvaa. Salilla pystyy tekemään kaikenkattava treeni ja vahvistaa jokaista kropan osaa. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi erinomaisessa iskussa ja vähentää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisesti eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen sopii hyvin treenit kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kuntopyörän polkeminen.

Parhaan kuntosalin löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Tärkeitä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan voi olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausi- tai kertamaksun suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, fasiliteettien sijainti ja lisäpalvelut, kuten PT. Useimmille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Monesti kuukausikortin hinta salille liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttaa suuresti sali palvelut ja sen sijainti. Nykyään on vuorokauden ympäri avoinna olevia paikkoja, joissa voit harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Tämän tyyliset paikat yleensä tarjoavat itse salin vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Jäsenyyteen ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Treenaaminen salilla

Salin sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin sijaitessa oman kodin lähistöllä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa se salilla käyntiä. Kuntosalille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Täällä on paljon kuntokeskuksia, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Kaikkein suurimpien yritysten joukossa on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin saliketju on SATS Elixia Finland. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Näistä yrityksistä on kasvanut eniten ulkomaisella Fitness24seveni:lla. Suosituimmat paikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on näistä selvä ykkönen. Tämän seuraajina tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Löydä sopivin Personal Trainer kunnasta Uusimaa

Kaikkein parhaan Personal trainerin löytäminen on erityisen tärkeää, jos havittelet hyviä tuloksia. Sinun sekä valmentajan välinen yhteistyö on tärkeässä roolissa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän valinta on valmentajan olennaisimpia tehtäviä. Personal trainerin on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, tarpeitasi ja kehoasi saliohjelman rakentamisessa. Yhteistyössä merkittävää on, se että sinusta on kivaa harjoitella personal trainerin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan harjoittelukerran.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Kun tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja omien tavoitteiden saavuttamisessa. Viikottainen sokerin syönti tuhoaa hyvänkin harjoituksen aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä miettiä voisiko sinulle yksilöity ravinto-ohjelma auttaa sinua tavoitellessasi lihaksikkaampaa vartaloa. Sinun on hyvä selvittää, että kroppasi saa ihan varmasti riittävän määrän proteiinia, että lihaksesi voivat kehittyä. Sen lisäksi sinun pitää saada riittävästi hiilareita, jotta kroppasi saa varmasti riittävästi enrgiaa, kun lähdet harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top