Kuntosalit Pohjois-Pohjanmaa

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Jotta ihminen voi hyvin, hänen täytyy saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä unta. Salitreeni on erinomainen tapa lisätä liikuntaa arjen hyötyliikunnan lisäksi. Lihasten kehittäminen tasoittaa sinun hormonitoimintaa. Salilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Lihasten kasvattaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen harjoittelu ovat kaikkein suosituimpia kuntosalitreenejä. Tavoitteesi ja treeniohjelma määrittää, miten monta monella toistolla teet yhden sarjan ja kuinka painavilla painoilla harjoittelet.

Parhaan salin löytäminen saattaa joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä asioita kuntosalia kohtaan saattaa olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausi- tai kertamaksun suuruus, mahdollinen sitoutumispakko, kuntosalin sijainti sekä oheispalvelut, esimerkiksi PT. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Useimmiten kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu suunnilleen 30-80e välillä. Hintaan vaikuttavat suuresti kuntosalin oheispalvelut ja sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri avoinna olevia kuntosaleja, joissa voit käytännössä treenata ihan milloin vain. Tällaiset kuntoilupaikat pääsääntöisesti tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Jäsenyyteen ei silloin sisälly muita palveluja.

Treenaaminen salilla

Gallupin mukaan salin sijainti on selkeästi merkittävin asia. Salin täytyy sijaita joko kodin, työmatkan, kaupan tai harrastusten lähellä. Suomessa ihmiset ovat sen verran laiskoja, koska he haluavat yhdistää salitreenin tiiviisti arkirutiineihin.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet suurimmat kaupungit viime vuosikymmenellä, koska ennen sitä suurin osa kuntosaleista oli yksityisiä yrityksiä. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia, Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Suurimmassa kasvuvauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka itse asiassa on ruotsalainen firma. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole yllätys, sillä nämä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Valitse sopiva Personal Trainer kunnasta Pohjois-Pohjanmaa

Hyvän ja ammattitaitoisen PT:n löytäminen on erityisen tärkeää, jos tavoittelet erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Sinun sekä personal trainerin välinen yhteistyö on tärkeässä roolissa, koska yhteisen tavoitteen löytäminen on PT:n kriittisimpiä tehtäviä. Personal trainerin on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, murheitasi sekä kehoasi treeniohjelman rakentamisessa. Tässä tärkeintä on, että sinusta on miellyttävää mennä treenaamaan valmentajan kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan harjoittelukerran.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Ruokailuohjelman voi suunnitella yksinään tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer suunnittelee hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ruokailuohjelman treenisi lisäksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravinto-ohjelmassa tulet saamaan sopivasti energiaa ja tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Tarkasti rakennettu ravintosuunnitelma takaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita kattavasti sekä sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinulla riittää energiaa joka päivä toimia arjessa ja etkä väsy treenatessa helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top