Kuntosalit Varsinais-Suomi

Päivitetty: 17.1.2022

Kaupungit

Kuntosaliharjoittelu on tärkeää ajatellen ihmisen terveyttä ja treenaaminen sopii varmasti kaikenikäisille. Treenaamisen tyylistä riippuen voit salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla pystyy tekemään monipuolista treeniä ja kehittää jokaista kropan osaa. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi erinomaisessa iskussa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän sopii hyvin harjoittelu kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Sopivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä kuntosalia kohtaan saattaa olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden taso, liittymismaksun suuruus, mahdollinen sitoutumispakko, salin sijainti sekä muut tukipalvelut, esimerkiksi hieronta. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Useimmiten kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee noin 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttavat suuresti kuntosalin palvelut ja sijainti. Nykyisin on 24/7 avoinna olevia saleja, joissa on mahdollista käydä ihan milloin vain. Nämä kuntosalit usein tarjoavat pelkästään kuntosalin vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Kk-korttiin ei tällöin sisälly oheispalveluita.

Harjoittelu kuntokeskuksessa

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan salin sijainti on selvästi tärkein tekijä. Salin pitää olla joko kodin, työpaikan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat aika laiskoja, koska he haluavat liittää salilla käynnin tiiviisti arkirutiineihin.

Kuntosaliketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen tällä vuosituhannella, koska ennen sitä lähes kaikki saleista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Suurimmat ketjut ovat SATS Elixia Finland, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuonna Fitness247, joka on ruotsalainen firma. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 toimipistettä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole mikään jymy-yllätys, sillä samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Valitse itsellesi sopivin Personal Trainer kunnasta Varsinais-Suomi

Hyvän ja ammattitaitoisen PT:n löytäminen on todella tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia aikaiseksi. Sinun sekä personal trainerin välinen yhteistyö on tärkeässä osassa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen kartoittaminen on PT:n kriittisimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, tarpeitasi sekä kroppaasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Kaikista tärkeää on, se että sinun mielestä on kivaa harjoitella koutsin kanssa, etkä heti keksi kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi seuraavan harjoittelukerran.

Sopivalla ravinnolla enemmän tehoja treeniin salilla

Jos syöt tärkeimpiä ravintoaineita on tärkeimpiä asioita omien unelmien saavuttamisessa. Päivittäinen herkkujen syönti tuhoaa hyvänkin treenin lopputuloksen, joten on suositeltavaa miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohje tukea sinua tavoitellessasi kauniimpaa vartaloa. Sinun täytyy seurata, että kroppasi saa varmasti sopivan määrän protskua, että lihakset pystyvät kasvamaan. Sen ohessa tarvitset sopivasti hiilihydraatteja, että kroppasi saa varmasti riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun lähdet treenaamaan salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top